TEMAN

Thursday, December 6, 2012

Bajet Trip Murahan :)

Assalamualaikum...

hai everyone. 

minta maaf kerana buat semua readers tertunggu entry ini. (ade ke yang baca?) dengan sedikit kesibukan di rumah, serta kemalasan yang melampau menyebabkan ai tak update dengan kadar segera. harap maaf. :) 

baiklah, kita teruskan kepada tajuk utama entry ini. :)  for your information, we stayed in Pantai Timur for a week. bertolak pada 9 November 2012 tepat jam 9.30 malam dan berakhir pada 15 November 2012 tepat jam 9.30 malam juga.  destinasi yang sempat kami singgah adalah Kuala Terengganu, Besut, Tanah Merah. 

sebenarnya, trip ini menjadi murah sebab kami tidak tempah hotel. tetapi menumpang tidur di rumah kawan-kawan di kawasan tersebut. jadi dah cut lah siap-siap duit penginapan serta makan. :) 

Tiket bas Melaka-Kuala Terengganu = RM43.00
Tiket bas Kuala Terengganu- Besut = RM10.80
Tiket bas Besut- Melaka = RM52.00 (yang ni tak berapa ingat)
Duit minyak Besut- Tanah Merah = yang tong-tong dengan membe2.

selebihnya adalah bajet you all nak shopping dekat Rantau Panjang. 
mulanya, i kata i taknak shopping, tapi sekali sampai dekat Rantau Panjang, rambang mata la pulak. terbeli lah jugak beberapa helai blouse untuk diri sendiri. di Pasir Mas pun boleh membuatkan i rambang mata dengan jubah lawa, tudung cantik, makanan sedap. *pengsan*

ini adalah bajet transportation untuk seorang.  kalau pegi ramai, you all sum up je ok. :) anyway, i suka pergi Pantai Timur sebab pantai die bersih, jernih, biru hijau. cantik sangat. makanan dia sedap tak terkata. dan shopping nya murah.. :) 

ok , bye. :)