TEMAN

Wednesday, November 28, 2012

Girls' Trip

Assalamualaikum...
hai everyone. minta maaf sebab berdiam diri selama beberapa bulan ini. have a lots of work. everything should be done at the same time. jadi terpaksa melupakan blog ini seketika. namun, memandangkan cuti semester sudah bermula, maka peluang menulis ini terbuka luas tanpa sebarang gangguan kecuali rasa MALAS sahaja. emmm.  (well u should know me better la kan. si Pemalas)

kembali pada tajuk utama. i telah join trip with my girlfriends. actually, we didn't plan it well. it just happen. last minute plan. trip ini terjadi disebabkan me and my girlfriend perlu pulang ke Institut seminggu selepas cuti. jadi, kalau i balik rumah dulu, confirm2 lah sudah malas untuk balik semula kannn.. so, suhaila *Sg Petani girl* pun sama juga macam i. tapi the others really want to go back their hometown. so mereka ajak *offer diri sendiri sebenarnya* untuk melawat tempat best kat tempat mereka. dengan izin tuan tanah, jadi trip nih pun berlaku lah.  

tempat pertama ialah Kuala Terengganu, menumpang di rumah Baiah, one of my bestfriend. dia pun bawak la kami berdua berjalan. scroll down untuk tahu seterusnya. tq. *pemalas dah mula malas nak taip*



Masjid Kristal

Pantai Batu Burok, Kuala Terengganu

Kami berdua bermalam semalam di rumah Baiah. then, we moved on to the second place on the next day. :)
next place is Besut, Terengganu.

Pantai Air Tawar, Besut






bestnya di Besut ni adalah pantainya. fuh. tak tahan kalau tak terjun. second day kat Besut mandi manda di pantai dulu sebelum bergerak ke tampat trip seterusnya.

next place is Tanah Merah, Kelantan. Menumpang di rumah Hafizah. Fizah ni bawak pergi Rantau Panjang, Pasir Mas, Kota Bharu. banyaklah. tapi yang penting fulus tu mau lebat sikit kalau nak datang Kelantan ni. sebab i ni suka makan terutama makanan Kelantan. nasi kerabu, nasi dagang, laksam, cek mek, wallaaaaa... seringgit je. amik kau i bantai habis-habisan.

Rantau Panjang

sempat juga singgah rumah kenduri our senior, Kak Farah.
Happy Wedding Day Kakak !

Pasir Mas, Kelantan

Rumah Hafizah


Rumah Nik. 

ok la bye.. next story, i update pasal bajet trip ni ok. stay tuned :)

No comments:

Post a Comment