TEMAN

Sunday, July 8, 2012

Feeling of being a sister

Assalamualaikum,

i am just thinking to write this entry after read up Fatin Liyana blog. about her happiness having a new comer in her family. so, i wonder why don't i share something about this. hihihi. ouh, by the way, it just a feeling of mine. so do not assume it as the others alright. :) 

as you all know, i am a sister to 2 sisters and a boy in my family. ( ayat pendahuluan karangan). even i looked youngest among them, i am still the oldest. :) i know some adikadik will think that so untung being a first in the family or, ouh dia kan kakak . well ayat iklan tv. :)

being a first sister in the family wasn't so good actually. you are carrying a burden, a responsibility. should act properly, being a sopan santun, lemah lembut girl. can't talk loudly (i memang cakap kuat2). my mum always remind me about this. hehehe. kena jadi contoh untuk adikadik. oke. jadinya, i always control everything, my act, my voice, my opinion and what so ever.

and, being a first also lead you to be a good leader. hmmm. contohnya begini, untuk ingat jalan keluar dari shopping mall, ingat jalan naik train, tahu itu dan tahu ini. sebab you yang explain all those things dekat adikadik you. 

so, i grow up being a serious and silent person. sangat pendiam until sedara mara kata i got emas in my mouth. hahaha. kalau macam tuh kaya lah kan. :) beside, being educated also. ouh, bukan educated dalam course dekat university lah, educated pasal knowledge am untuk hidup. until masa sekolah friends said "aku ingat semua benda sham ni tau,"  it feels like pisau menyucuk hati oi. sebabnya, everything yang dorang tak tau i tahu sebab reading so much. i need to ready myself bila adikadik i tanye. so read up everything. beside, i jadi lebih matang daripada umur i. will think twice (kadangkadang puluh kali fikir) kalau nak buat apaapa, atau beli apaap, atau pergi manamana, atau duduk saja. hahahaha. :) 

kadangkadang jadi kakak nih rasa penat, letih. tapi you know, kita jadi lebih tanggungjawab. tempat curahan perasaan even muka macam garang tapi dalam hati ada taman. tempat minta nasihat. tempat kaunter pertanyaan. tempat minta bantuan. lagi, you jadi berdikari. disiplin.so, muka happy balik. :) 



oke lah, bye. :)

No comments:

Post a Comment