TEMAN

Tuesday, July 3, 2012

Cuaca Panas dalam Hati

Assalamualaikum,

Sejak cuti berminggu-minggu di rumah. TV dah jadi satu rutin ai plak. baru tau banyak cerita best kat TV,
even rumah tak dak Astro. cuma siaran kerajaan dari tv1 sampai tv9. yang nih pun tak cukup tangan nak kalih remote control.

beside, kena control tangan rebut-rebut dengan adek adek yang nonton kartun. nonton Disney la, Nonton cite Melayu la. ejap Tv tu lah kejap tv nihla.
tapi ini lah sweet.. rebut rebut manja. *manja sambil cubit pulaspulas*

jadi bila a new chapter begin, tv tak dapat tengok dah. uhuk, ai sedih ai sedih nih. 
tuh lah ketagih tengok drama bersiri. sapa suruh hang mula cek oi. kan tak boleh tinggai da. * gaya cakap ala-ala ma kat rumah*

oleh yang demikian, bila dah balik mula lah mengigau malam-malam cari drama bersiri untuk sambung cerita tergantung.  jadi lah drama bersiri version aku. mula lah tak senang duduk dan tak dapat fokus pada pelajaran sebab ccerita tak diselesaikan lagi. bak kata orang tua tua, bila buat ngheja tuh hang buat sampai abih, jangan buat spanguh spanguh. ngeti dak? 
sebab amik petua orang tua tua jadi kena berusaha habis kan jugak.

dengan itu, mula lah menGoogle kan. namun begitu, berukband correction broadband macam *pffffffttt*


jawapan nya kau redha lah. 

bye, tidoq tdoq tidoq.

No comments:

Post a Comment