TEMAN

Tuesday, June 12, 2012

Solemnization and reception

Assalamualaikum, 





bye.

Friday, June 8, 2012

Pecah rumah

Assalamualaikum, 

Kejadian pecah rumah di Malaysia ni dah banyak sangat berlaku. Kawasan kampung mahu pun bandar tak terkecuali dalam hal ini. Pencuri ada je kat mana mana. rasa tak selamat hidup dalam negara sendiri. kajadian pecah rumah yang berlaku ke atas Wardina Saffiyah baru je lepas. 
sebut pasal hal pecah rumah ni, perkara nih baru je jadi dekat rumah sendiri. perasaan bila tahu rumah kena masuk dek orang tu cuak. gigil juga kaki ni. lagi pun masa kejadian we are not around. berada di luar daerah.
oleh sebab itu, memang sangat cuak sangat satu family. dengan letih and penat tak habis dengan kenduri kendara tiba-tiba dapat berita mengejut macam ni. hmmm.. nervous. baru lah sedar perasaan orang lain yang mengalami perkara yang sama. nak kata rumah kat rumah tuh ada duit, tak de lah, tak de apa pun. 
bila dapat je tahu, terus packing barang-barang, baju, and semua nya. bersiap-siap dengan kadar segera. makan dan terus bertolak pulang. dalam 3 jam kami sampai dekat rumah. check apa yang patut. alhamdulillah, tak banyak barang hilang and rumah tak bersepah pun. terima kasih kepada jiran-jiran yang membantu. 

APA YANG PERLU KITA LAKUKAN SEBELUM KELUAR RUMAH:

1. Pastikan tak tinggal duit ribu-riban dalam rumah macam simpan dalam almari ke, laci ke, atau mana-mana tempat yang difikirkan. (bank kan ada, masukkan je dalam bank)
2. pastikan barang berharga seperti laptop, barang kemas dan sebagainya yang difikirkan berharga dibawa bersama. 
3. Pastikan tutup semua tingkap dan kunci pintu dengan sewajarnya.
4. Maklumkan pada jiran yang dipercayai sahaja. *sebab zaman sekarang ramai je manusia suka menipu*

ingat ..:)


by the way, nih gambar tingkap bilik yang dijet. :(

ok, bye.

Thursday, June 7, 2012

the ohsem month

Assalamualaikum,

the ohsem month already past. it just a month. a month that i spend as much as i can.
he had  winter break for a month only. but still he decided to come back here. but, it s quite sad for me because i can't spend so much time with him due my class schedule . quite upset. :(

bila menjejakkan kaki sahaja di Malaysia, tempat pertama yang dituju adalah melaka. i tak dapat jemput so he came to see me. *tears*. we just spend about an hour. sebab maktab tercinta nih kena masuk before 7pm oke. jadi jumpa sekejap sahaja.  

kemudian, minggu tu i balik rumah. btw, bukan pergi mana mana pun. keluar untuk cari lappy sebab lappy i rosak and cari  phone. pergi breakfast laksam and nasi kerabu. incik right mengidam. *hahaha, i yang nak makan* just point a finger to you. :p  kemudian seharian pilih phone and lappy. thank you incik right. then i buat muka letih and sedih sebab duit melayang ribu riban. 


minggu kedua pun i balik. seperti biasa lah. dengan assignment menimbun atas meja. tapi still nekad balik. terima kasih sangat untuk kawan kawan yang memahami. i keluar dengan kerja. sambil borak i taip kerja then email to the members' group. inciijk right tarik muka 14 bila i tak berapa nak layan borak borak dia. bila noticed je dia senyap, then i ttp kejap kerja. ahaha. *terpaksa*


minggu ke tiga, i tak dapat balik.ada tuntutan tugas sebagai pelaja guru.  dah sedih seddih. tapi sangat happy tibatiba bila incik right said, i will go there, dont worry. :)
i bawak dia pergi Seoul Garden. makan makan seharian. then dia pulang. oke, i surug dia pergi ambil makanan, tapi dia pergi ambil gambar makanan. *geram* lama tunggu dekat table. hihi. sebab lama sangat tunggu dia PILIH  makanan tu, i bangun then pergi pilih sendiri. LAPAR ok. 


minggu ke empat, sekali lagi incik right datang ke Melaka. so i bawa dia ronda sekitar Banda Hilir.
Panjat A famosa, makan cendol, and tengok wayang. masa ni banyak gambar cantek, ahahaha. :p


dan, minggu terakhir , i balik, sebab cuti sekolah dah mula. hanya ke Midvalley. makan seharian juga. berjalan, makan, karaoke, makan, makan, dan makan. seddikit touching. tapi nothing much kan. :)
i tak dapat hantar incik right pulang atas tuntutan hal keluarga. 


oke bye, 

p/s: pssst.. this coming July is summer break oke. :) can't wait.