TEMAN

Tuesday, February 14, 2012

Journey 5 gadis

assalamualaikum readers ! cuti berbulan dari dunia blog ini membuatkan i rindu terlampau untuk menyambung karya memerah otak. kesibukan yang melanda diri sejak mula mendaftarkan diri semula menjadi pelajar guru amat menyekat kehadiran i di blog tersayang ini. fuh. ayat panjang berjela. sampai tak tau nak buh tang mana titik bagi boleh berhenti. oke, itu sahaja untuk introduction hari ni. 

kali ni i nak story mory pasal journey yangi join bersama empat gadia lain. tempat dituju adalah Kuala LUmpur. yup KL. mesti fikir asal minah yang memang tentu tentunya duduk kat KL tak pasal pasal g lepak KL jugak. kan kan kan ?. emmm. begini ceritanya. sila baca dengan tekun.

akibat mendapat banyak halangan, dugaan dan tentangan daripada pelbagai pihak serta keadaan yang tidak mengizinkan. lima gadis ini telah menukar plan berjalan ke Pahang menjadi berjalan ke Kuala Lumpur. jadi, kereta telah disewa dengan harga puffft ! bajet murah la berbandding kereta kereta lain yang telah disurvey kan.
inilah gadis yang suci lagi menyucikan yang join journey ni. nak dijadikan cerita, gadis gadis ini telah berjanji dengan tukang bagi sewa mahu kereta jam 8 pagi kerana mahu berjalan jauh. KL tu pakcik oi. sekali pakcik ni hantar kereta tepat jam 10 pagi. kau bayang berapa lama gadis gaddis ayu ni kena mengadap muka guard kat pintu pagar utama tu? kau bayang tengok? sekali bila dapat kereta. hah kau ! macam nak pengsan. atau nak kata ouh ini macam lu kata kereta baik. kemek sana sini. geram do. nak bawa naik higway ni pakcik. dah la gadis yang drive. malu la.:( camna nak cover cun?

tempat yang dituju adalah wetworld shah alam. kau pernah pergi? bak kata antara gadis gadis ini , aku dah mai sini dari aku besar tapak tangan. bayang betapa menipu nya kan budak ni. oke teruskan cerita. walaupun dah mai dekat tiga empat puluh kali. tapi masih naik segala gelongsor tu beribu kali. nasib baik massa on the way ke wetworld ni tiada halangan bagai.



setelah hampir 4 jam berendam macam kerbau atau badak air. gadis gadis ini pun bergerak ke Icity, bai, i baru sampai sini massa cuti bulan 12 hari tu. berhenti solat dulu dekat surau depan i City tu. yela kalau masuk awal i City tu kan dah tak boleh keluar. bajet nak stay malm kat situ la kan. tapi..... kau tunggu cite ni habis kau tau la sebab apa. lepas jamak dan qasar kan keempat empat waktu, zohor, asar, maghrib (ni tak boleh qasar oke) dan isyak dekat surau tu. terus cari kedai makan. sebab perut macam muzik rock yanng gila bingit sampai masa solat makcikmakcik siap toleh bila engar perut main lagu. lapar do. seharian dalam air. mau tak lapar.

gila teringin nak makan ikan bakar. sekali kedai makan depan surau ni plak jual ikan bakar kan. apa lagi, i bantai la dua ekor ikan. dalam hati kalau gadis lain tak mau i sanggup habiskan sehingga ketiadaan tulang pada ikan tersebut. gila kebulur minah ni. amacam? nampak sedap tak? kau jangan terliyur sudah. nanti try la pergi. boleh tahan jugak la.
dan. imi adalah kemuncak cerita di mana. gadis gadis ini mahu pergi menonton midnite movie di jusco Bukit Tinggi Klang. sekali masa naik bukit nak ke simpang jusco tu boleh plak kereta terbaik tu tak boleh naik. nasib baik si pemandu cekap dan menekan minyak sekali gus memaksa kereta terbaik itu naik. dan kami terus park kreta tersebut di stesen minyak berdekatan kerana ssudah terhidu bau hangit. oke. baiklah. muka cun , baju cun, sekali kena tolak kereta. apa kau rassa? mana nak taruk muka ni.tak boleh tangga ke dari leher ha.? hah. itu la yang dirasai gadis gadis ini. sadis?


tetapi, akibat tidak mahu membuang masa, i yang terover rajin telah mengeluarkan nota yang dibawa bersam, dan terus menelaah sementara menunggu kereta terbaik itu cool down dulu kan. rajin? yup.setelah kerea oke. gadis gadis ini terus membuat keputusan pulang pada malam itu juga. hebat?

dan akhirnya, ini lah juga tempat yang disinggahi. jusco depan mata yang rasa nya kentut pun kau boleh dengar. oleh yang demikian, gaddis ini telah berasa sangat geram kerana plan plan mereka hancur lebur bersam kereta terbaik yang diberikan pakcik terbaik. walaubagaimanapun, kenangan termanis yang dirasai ketika itu adalah menolak kereta secara jemaah. :) sekian. bye.

p/s: kau nilai la apa kau rasa bila janji manis yang ditaburi menjadi sebusuk bangkai seperti apa yang terjadi.