TEMAN

Friday, December 30, 2011

Selamat Ulang Tahun Kelahiran !


hey you ! wishing you happy birthday. 
moga bahagia akhir hayat. :)

Thursday, December 29, 2011

Syukur Ya Tuhan.

Syukur Alhamdulillah. bersyukur dengan nikmat Mu Tuhan. keputusan peperiksaan semester empat dah keluar. i dapat tahu secara mengejut. baiah called. masa tuh tengah tidur petang. bila dapat call agak terkejut. baiah bagitau result dah keluar. ouh. ! debar debar nya. baiah check kan untuk i. sebab i macam mamai mamai baru bangun tidur.

then baiah bagitau keputusan i. syukur ya Tuhan. keputusan meningkat baik. alhamdulillah. masa semester tiga keputusan menurun. masa tuh rasa bersalah dengan diri sendiri. sebab sedih melampau keputusan turun merudum. nasib baik CGPA masih baik. 

jadi, masa semester empat. azam kan dalam diri. mesti dapatkan semula keputusan yang baik. syukur ya Tuhan. 

Tuesday, December 27, 2011

sekali lagi

selamat tengah hari ! masa menulis adalah masa tengah hari. jadi salam dimulakan dengan ucapan tengah hari. haih. cuti krimas telah digunakan sebaiknya. bukan pergi sambut krismas oke. abah ambil extra cuti untuk spend masa samasama sebelum semua kembali ke sekolah including me .*bajet budak sekolah lah kan*. 
sabtu. pergi muzium negara saja. bawak adek yang mau tengok upinipin kat sana. ma kata selagi adek nih besar nih. selagi tuh lah tempat tempat sebegini akan menjadi kunjungan utama kami. hahaha. wahai adek cepat lah besar. sudah jemu nih. bagus nya adek nih. semua facts dekat muzium tuh dibaca dan difahami. kalau tak fahan. semua yang ada kat sekeliling akan ditanya dan disoal  hingga dapat jawapan yang memuaskan hati.
setelah jemu dan letih. ma ajak pergi ICt.  walaupun ICT takde ape pun. cuma lampu lampu cantek yang sesuai duduk sebelah dan ambil gambar. itulah yang dibuat sepanjang kat sana. kemudian terus balik rumah. tidur ! bye. :)

Thursday, December 22, 2011

Selamat hari natal untuk semua penganut Kristian

Selamat menyambut hari natal kepada semua penganut Kristian. :) tinggal beberapa hari je lagi Krismas menjema. dan ini juga bermakna tinggal berapa hari je lagi cuti ini berakhir. kembali dalam dunia pelajar guru. cuti semester kali ini cuma di rumah saja. 

dan ini merupakan cuti semester yang panjang tanpa cinta hati.banyak cerita pada tahun 2011 yang akan melabuhkan tirainya tak lama tak lagi. ouh. ! laplap air mata.

ni masa 2009. reunion pertama dengan kawan kawan sekolah rendah. walaupun beberapa orang je yang datang tapi happy. midvalley jadi tempat pertemuan. dan ini semasa midvalley meriah dengan hiasan untuk menyambut Krismas. tak lepaskan peluang mengambil gambar. :)

ini pula. gambar tahun 2010. midvalley juga lokasi nya. masa ni. sudah mula emosi. sedih sedih. sebab cinta hati akan terbang tak lama lagi. sekali pun tak sebut tentang apaapa perkara tentang terbang atau germany. both will cry. so silent is better.
dan ini, 2011. gambar di midvalley juga. tapi kali ni. tanpa cinta hati. dia jauh di germany. sedang lihat air yang beku jatuh ke bumi. gambar nih masa i bawak little cousins menonton OmbakRindu. memang kerinduan. padamkan cerita sedih. kembali kan keceriaan. amiin. bye.

Tuesday, December 20, 2011

cuti sehari

salam selasa. lama sungguh tinggalkan belog nih. facebook pun lama tak update. line broadband di rumah sering putus putus menyebabkan mood online punah dan hangus terbakar. sering disconnect dengan sendiri membuat mood hilang serta merta. hari ni cubaan berani nak online. dan, akhirnya ada juga line nih. :) 

cuti beberapa ketika dari dunia web ini beri i ruang tengok movie dengan banyaknya. movie marathon. okeh. kita kembali pada tajuk. Sabtu abah cuti. jadi ada peluang jalanjalan keluarga. so, ma decided pergi meru saje. then, pergi pantai remis. duduk dekat meru sekejap je. singgah makan and round round bandar meru.

setelah jemu dan bosan terus pergi pantai remis. ouh. tibatiba hujan turun. feeling nak duduk lamalama dekat pantai ingat kena cancel. tapi tapi. bila sampai pantai remis, hujan rintik rintik saje. so dapat keluar kereta. dan snap snap gambar. yeeeha !

ini adalah budak nakal dalam kereta. gila dengan jersi Malaysia. :) dan ma. sangat baik hati belanja semua orang satu jersi nih. akibat tidak sabar. this boy tukar baju dalam kereta dan sarung jersi ni. haih. bau kedai masih kuat lagi tuh. :)

dan ini adalah satu gambar wajib bagi setiap vacation yang disertai. :) diambil oleh adek . sangat like. ouh. angel die. view die. super cantik macam model dalam gambar ini juge. pannggg ! perasan .

ouh ! dua dara pingitan dari kiri. manakala yang kanan sekali merupakan mak dara yang turut feeling sama macam anak anak dara kekononnya. hahaha. my mum la tuh.

okeh. letih dah nak fikir ayat apa lagi nak tulis dan taip dalam belog ni. semua gambar ni edit dan buat fade style. tibatiba rasa cantek kan. hahahaha. okeh lah. bye bye. 

Tuesday, December 13, 2011

Gerhana Bulan


segala puji bagi Allah tuhan yang maha Besar. Tuhan yang maha mengetahui segala rahsia dunia sama ada di laut mahu di darat. dan ini bukti kekuasaanNya yang tak mampu kita tandingi. 

melihat gerhana bulan di depan rumah pada hari Sabtu. ketika abah kecohkecoh dpoan rumah panggil semua isi rumah keluar untuk tengok gerhana. dan semua berlari keluar sambil membawa camera untuk snap gambar. dan ini lah yang dapat. 


Monday, December 12, 2011

dengan little cousins

little cousins datang rumah jumaat. first plan nak bawak dorang ni keluar hari Sabtu. tapi, adek i ada ceramah driving dari pagi sampai petang. so, first plan cancel. then, bawak dorang keluar hari Ahad. oke. little cousin mau jalanjalan KL. dalam KL masih gerun driving. jadi tren adalah pilihan di hati. hate it ! komuter paling sesak dalam dunia. tambahtambah hari Ahad. coach akan penuh dengan warga asing. bau musyuk. tapi sudah janji. jadi keluar jugak. pergi midvalley saje. sebab taknak tukartukar train. akan lagi letih and pening dengan orang ramai. drive sampai stesen komuter Kuang. parked kereta kat situ je. kami bertujuh je. :)

midvalley super ramai orang. ramairamai manusia kat situ. sampai mid around 10.15pagi macam tuh. saje datang awal untuk cari tiket wayang. baru 10.30 pagi oke. KL dah penuh orang. omaigod ! kena keluar rumah lagi awal lepas ni. tuh pun adek i da merungut rungut keluar awal sangat bagai. sampai2 kat kaunter tiket. ombak rindu jadi pilihan hati. so decide nak ambil tiket maa 11.10 tapitapi unlucky tiket sold out. damn!
so, 1.35 lah. 


ini dua orang main game tengahtengah midvalley tu. orang lain dengan camera lah .:) dua orang ini dah tak toleh kiri kanan depan belakang bila PSP tuh depan mata. haiyak !  duadua ni adalah kanakkanak darjah dua dan darjah empat.

oleh sebab, camera berada di tangan, jadi gambar sendiri terlalu sedikit. gambar gambar seperti ini terpaksa minta dan paksa secara keras untuk dimuatkan dalam camera sendiri. terpaksa membuat muka ala ala garang untuk gambar sendiri. *memang sedia garang*

nampak seperti harihari biasa membuat lawatan ke midvalley bersama kanakkanak sekolah dan i jadi gurunya. hahaha. nasib baik mereka bertiga tidak selasak mana untuk dikawal di tempat awam begini. kalau ada yang sampai berlari lari ke hulu hilir dan cuba bergolek golek di lantai midvalley tahu lah anda dengan suara bagai halilintar akan mula mengaum nanti. hahahah. hehehe. 


dan ini adalah atas permintaan. mahu bergambar dengan pensel gergasi katanya. jadi gambar ini dimuatkan juga dalam camera i. mereka berbeza umur oke. purple tshirt is my brother. 8 years old. blck shirt is my cousin. 10 years old. hehehe. nampaknya genetik i dah mula kelihatan pada cousin ini. hehehe.

ini.. little cousin. yang mahu menonton Ombak rindu. 


dan ini, adalah tiket wayang ombak rindu pada hari ahad yang penuh sesak. wayang jyga penuh. sehingga terpaksa menunggu dan beratur panjang untuk check in semata mata. yang paling menarik ketika menonton adalah ketika melihat semua kanakkanak yang dibawa bersama untuk menonton menitik nitik air mata. ouh ! touching nampaknya. okeh lah. bye !

Friday, December 9, 2011

Cerita tentang ultimate cheesy Pizza

cerita lapuk dari laman blog i nih dah selalu sangat kan. so, ni antara cerita lapuk berkurun yang akan diceritakan. okeh okeh. ultimate cheesy pizza dari Pizza Hut adalah cerita bulan november dan seharusnya sudah diceritakan. tapi akibat kesibukan melanda mengalahkan Perdana Menteri Malaysia, jadi cerita ini tak terhupdate. *kemalasan melebihi kesibukan*  hehe. 

iklan ultimate cheesy ni sangat mengiurkan dan mengecurkan air liur. *ouh! plis lap mulut2 anda* tapi letakkan tahap kesabaran dalam diri sebab masa tu musim exam melanda. ouh. masa tu bagai emas. sangat dihargai untuk membaca *konon konon nye*.  tapi tapi tapi. membe mengepos iklan di laman Facebook. damn . terliuq. so. decide dengan membe membe keluar jugak untuk makan ultimate cheesy pizza ni. nyummmmmmy ! 

sila lah lihat wahai dunia ! delicious . cheeeeesssseeee pizza tuh. yo. tak boleh tahan wo. sampai saja pizza tuh depan mata. ngap ! 


ni muka konon konon concentrate dengar orang cerita cerita. padahal tangan tuh lagi concentrate dengan camera. btw, lihat lihat. tengok tengok. piring clear ! memang kuat lantak. :p 


ouh, ni mereka yang pergi bersama i. dan ini sebelum sampainya Pizza depan mata. ayu je kan. :0 sekali pizza sampai. tiada lagi tolehan kiri kanan depan belakang. mata tertumpu hanya pada pizza . hahahahaha.


dan. dan. ini. tak tau lah anak sapa. tengah buat kira kira kot kena bayaq berapa nih. hahahaha. :)

dah try, dah cuba, dan dah test. *wei, sama ja maksud perkataan kau guna tuh*  sedap wo. rasa cheese meletup dalam mulut wo. tak percaya? pi try lah. :) bye.

Wednesday, December 7, 2011

Today is Her Day 'HAPPY BIRTHDAY*


today is Her day . Happy Birthday Mar .
semoga bahagia hingga akhir hayat. :)

Tuesday, December 6, 2011

bersama cousins

last sunday me and little cousins keluar. oke, mula mula olan mau pergi area rumah saje. but out of sudden i changed my mind. i drive terus pergi giant batu caves. ouh ! percubaan pertama drive sendiri pergi sejauh itu. and of course bukan di bawah pengetahuan ibu tersayang lah. kalau tak sure tak dapat pergi kan. anyway, pergi giant sekejap je. round sekali dalam giant tuh, then drive pergi Taman Metropolitan Kepong. or komersil named taman layang-layang. hehehe. in the car, ade tujuh orang lah including me. ramai tak i bawa. kereta penuh. seat belakang macam sardin. pack ! hahaha.
dan. secara tiba tiba juga i minat menjadi pak photog. suke tengok gamba potret cantik. takde skill. so hentam ja lah labu ! this one is my shot for my sister while she s walking. hemm. so how? 


this one for my little cousin while she s running. i like this shot very much. really. 


this? emm. my little cousin. while she s walking. actually masa ni dia lari daripada di snap. heheh. 


ouh. yang ini? tak perlu diperkenalkan lagi. my younger younger younger brother yang super nakal. klu u all tengok dengan teliti. baju dia basah dengan peluh. and i siap warning, before masuk kereta make sure keringkan peluh dulu. hahahaha. ;)


oh. and. this is me ! the one that really cute. damn. tampar sekali .:p



bersantai. and feels really lucky. sebab ada tikar dalam boot kereta. so dapat duduk sambil mengarah arah. "hei, jangan lari lari. hei, jangan pergi jauh jauh"

ouh. i know. skill perlu ditajamkan. btw. this shot only using sony digital camera 16 mpxl given by my cinta hati. thank you so much. :)