TEMAN

Wednesday, November 23, 2011

Zaman kanak kanak Ribena yang ohsem !

*gambar ngek*
gambar takde kena mengena dengan tajuk. tapi i tempek juga dekat sini. hehehe.

i rasa la. semua orang ada zaman kanak kanak yang best *ceh ayat macam nak buat pendahuluan karangan* :) sama lah macam i. zaman kanak kanak paling best dalam dunia. kalau ada mesin masa macam Doraemon konfem i nak masa tu putar balik. masih mau rasa jadi kanak kanak. hidup tak perlu nak fikir banyak. dunia di kelilingi main . main, main dan main. oh ! best sangat.

apa yang menarik masa zaman kegemilangan kanak kanak i nih. emmm. i rasa sama je macam kanak kanak yang lain. sekolah kebangsaan, sekolah agama, mengaji, tuisyen. maklum lah. zaman i membesar IT and komputer is growing. so i tak terlepas dengan kejaran cita cita berlumba lumba mau jadi yang terbaik dalam akademik. so, semua tu WAJIB hadir. kalau tak queen dekat rumah akan start machine gun sampai lusa. hahahha.

tapi i tak terlepas apa apa. Alhamdulillah. balik dari sekolah. i akan cepatcepat tukar baju. pakai baju kembang (drees) yang comelcomel tuh then kuar main main. heheh. ouh .dulu semua benda i main. kalau masa tuh trend orang main badminton. i main badminton. kalau masa tu orang main tutup botol i pun main, ape je game. sure i main, panjat pokok lah. polis entry lah. kawan perempuan sangat kurang area rumah i nih. so normally i main dengan lelaki. walaupun dengan baju kembang yang akan terbang bila kena tiup angin. ade i kesah. masa tu lah. heheheh. 

game yang i main selalunya pengaruh dari sekolah. kawan dekat sekolah sama jugak dengan kawan kat rumah. jadi game yang we all pilih setiap petang bergantung kepada mood masing masing. tapi selalu nya mood we all sama je. tapi tapi. you all semua i takde lah sampai jadi ala ala tomboi gitu. tak la. i masih anak gadis yang malumalukucing. *perasa terlebih* even kawan dengan lelaki. tapi perangai takde lah terikut dengan diorang. maintain kiut tau. *muntah hijau*

ma selalu kata i lembik. dari situ i daring nak buat semua benda yang lasak lasak. kalau kawan kawan tengok i mesti tak percaya i sangat suka aktiviti lasak. secara fizikalnya i nih macam perempuan yang tak berani. emm mybe lah kan. tapi. i berani dan terlibat dengan banyak aktiviti lasak. satu je lagi i tak dapat buat. bunjee. emm. masih tunggu masa and tempat yang sesuai. 

p/s: jujurnye i tak suke orang lain pandang rendah pada keupayaan i. memang dari fizikalnya i ni macam lembik, kuat nanges bagai. tapi i bina semua kekuatan diri i dari pandangan remdah orang lain terhadap i. bangun dari situ. btw, thank you jugak lah kan. kalau tak mesti i maintain lembik. :)

No comments:

Post a Comment