TEMAN

Thursday, October 27, 2011

Skyp-ing


dua hari tidak skype dengan incik right.
sibuk tersangat. maaf papa. 

Dynasty Hotel


Hello korang !. cuti i dah nak abis lah. sedih :'( sob. sob.
cepat sungguh masa ni gerak. nampak sangat tahap kecemburuan ide tuh terhadap masa luang ni. hehehe.:)
cuti ni memang dihabiskan dengan berjalan sakan. 
3 hari i menginap di Dynasty Hotel, KL. mesti pelikkan.
bukan jauh na rumah i nak ke KL tu. half an hour je pun. tu pun kena tidur hotel ke? hehehe.
oh. tak.tak. actually, i mendapat mandat daripada The Queen dekat rumah minta temankan my aunt tidur kat situ. sebab ape? she needs to attend a course. 
so, my sis and i la kena teman. beside, i tau jalan dekat KL compare to my aunt yang dari penang tu.
my dad kena kerja. so tak dapat nak hantar and amik.
first day, i minta teksi tu hantar my aunt. then, bila dah abis course, we all berjimba dekat Jalan TAR. sesakan nye.:)
hehehehe. ape lagi la kan. India sedang shopping sebab nak raya, we all pun join berkaki kaki la. 
kah. kah. kah.
second day, just stay in the hotel. malas nak ke mana mana.
third day terus check out. then, lepak dekat Taman Titiwangsa before hanta my aunt ke Hentian Djta sebab die nk terus balik penang. 
so sekarang, cuti tinggal 3 hari je lagi haih..:(

nota kakitangan: buku tak baca lagi. tak sedar ke dah nak exam ni??ha !!!!!

Monday, October 24, 2011

Korean BBQ and Steamboat

cerita ini bakal basi tak lama lagi. jadi sebelum masuk fasa cerita basi baik i cerita kan.:)
with a lovely and sweet girls, we all plan mau keluar melantak di Seoul Garden.
hahaha.. selera nak besar je kan. plan berjalan beberapa hari ke beberapa minggu ke beberapa bulan.
dari sebelum puasa, lajak ke selepas puase lajak ke lepas assignment selesai.
dugaan banyak sungguh. haih. 
tapi disebabkan nekad gile nak  makan seafood. akhirnye dapat jugak.
nak jadi cerita malam before pergi seoul garden ade je dugaan lagi.
suddenly, kena buat presentation untuk mengalu kan kedatangan warga IPG TI ke kampus i.
oh..nanges guling-guling bilik massa tu. frust betol.
tapi nasib baik ade penyelamat. aidil offer diri nak g. thanks aidil.:)

ni half je. 

start makan dalam pukul 2.45 macam tu. dalam 5 ke 6 i baru berhenti makan.
amacam ? terror???? kah.kah. kah. gile kan. makan tak ingat.
member lain dah berhenti sikit-sikit. tapi i. UNSTOP.
cube bayang i makan banyak mana? memang sangat teringin makan seafood dan bbq. steamboat kurang sikit.
bbq tu sedappppp..
better u all try. dan mungkin dah ade yg dah cube kan. mesti u all setuju,
kalau tak setuju selera masing- masing kan.:)


dalam gambar ni si pak photog nya tiada. jadi kurag sorang je. la.
half dari kelas jugak la yang join ni.
happy moments la.
:)

Sunday, October 23, 2011

Jamuan Kelas



Jamuan kelas. Yippppppiiii ! lame rase nye tak buat jamuan kelas ni. 
kali ni, dengan persetujuan semua jamuan ni dapat dibuat. tukar hadiah pun buat.
excited gile!!. hehehehe.. syok ooo. makan freee.. 
buat jamuan dekat Ayam Penyet je. 


dengan kekuatan seramai 19 orang, inilah yang terhasil. cube korang kire cukup tak 19 orang kat gambar
atas ni? ha.. tak cukup kan...:) senyuman semua orang masa ni nampak sweeettt kan.
dengan akuan nye, i mengaku la we all ni sweett kan. hahahaha
u all nak kate ape? btw all booked.:)


cube kire gambar atas ni, cukup 19 tak? cukupp kan. :) 



mirror, which one of the princesses in that mirror is prettier than? hahahah..
kegilaan kami menjadi model cermin. itu lumrah si pencinta camera. 
jangan kata la u all tak penah buat kan. :)


harap ukhuwah dan persahabatan yang terjalin ini tidak dicalari 
dengan cerita-cerita dongengan serta fitnah manusia.
jika kepercayaan diletak kan, tutup telinga dan pejam kan mata,
abaikan cerita dongengan rekaan manusia. kerana cerita begini merosakkan
hubungan sahabat yang telah kita bina. 
moga persahabatan kekal hingga ke akhir.
amiinn.

Tuesday, October 18, 2011

tigatahunenambulan



tigatahunenambulan :)


Sunday, October 9, 2011

-Sukarelewan MudaMudi Malaysia-

selamat pagi Ahad ! cuma secebis cerita ingin dikongsi pagi ini. 
Khamis bersamaan 6 Oktober 2011, kami dijemput hadir ke Bengkel/ Penyertaan Sukarelewan Muda Mudi Jiwa Malaysia.
motivators yang hadir berkongsi cerita ialah Prof Dr Fadzil, Cikgu Azizah and many more. 
beside, ade juge class grooming bersama Joe Jodzwill (perhaps it right), Kak Sofia and their team. 
i believed, the most favourite class was grooming class. what so special?
emm, women love beauty. and i guess we are lucky to have kak Sofia there sharing so much things.
TQ so much.! 


beside, sgt bertuah dapat berjumpa dengan menteri pembangunan wanita. YB senator Dato Sharizad.
oke. ini gambar dengan beliau. thank you Datuk.