TEMAN

Wednesday, September 28, 2011

Good Bye

its hard to say good bye.
speechless.
25 September 2011. 
KLIA. 
permulaan, semua oke je. nampak baik. tak terinfluenced dengan emosi lagi.
berjalan dengan baik.
tapi, bila masa dah dekat. 
oh my God. hemmmm..
tak tercakap. semua senyap. lagi susah menghantar sendiri dari duduk kat maktab tunggu dia call
"i m safely arrived sayang"
duduk dekat rumah. tahan. tahan. tahan.
jangan nanges lagi. by the way,
kat bawah ni semua gamba masa kat KLIA.
maa ni emosi masih terkawal oke.:)

my cinta hati












Sunday, September 25, 2011

Speechless

Jauhkan aku dari rasa sedih yang melampau,
Jauhkan aku dari rasa rindu yang menggunung,
Peliharalah mata ku dari titisan air yang tak berguna,
cukuplah dengan rasa yang hadir sekadar mengisi ruang kosong di hatiku.

peliharalah hatiku dari segala rasa sedih yang melampau ini.
aku redha.

aku kembali pada dunia kesedihan,
yang menyebabkan mata menjadi bengkak,
berat susut melampau,
selera mati tiba2.
kalau dulu aku mampu.
kenapa bukan sekarang.
kalau dulu aku mampu hentikan kesedihan ini,
kenapa bukan sekarang.
aku mampu. kuat.
sudah lah dengan kesedihan ini. 
tak mampu nak tanggung.

Tuesday, September 13, 2011

Melaka dan Dia

Salam semua. moga hari ini lebih baik. :) hari-hari di sini membuatkan hidup tambah serabut sengan segala macam kerja yang tak sudah-sudah. haih,, banyak benor ngoje nye. tapi, masih menyempatkan diri pulang 
ke rumah setiap minggu. [ni bukan kes rindu nak tidur bawah ketiak ma]
tapi bosan nak mengadap bilik 4 penjuru setiap masa.
dengan hari minggu yang bosan.
baik balik mengadapap muka ma dapat  makan best 
jimat duit makan untuk 3 hari tau ! [gile kedekut kau nih] hahaha.
 okeh, baiklah, kembali ke Melaka. tanah sejarah untuk pulang ngadap roomate yang cun semula.
hahahaha.. dengan gembiranya, i balik naik kereta oke. hehehe.
bukan bas delima ke, transnasional ke, KKKL ke. no. no. no.
kereta lah. kau nih. kereta yang ada 4 tayar tuh. tau dah kan. =P

mama incik Right sudi tumpangkan i yang berat nih untuk memenuhkan muatan keretanya.
terima kasih aunty !
owh. tak lupa untuk incik right saya. terima kasih juge.:)


ni tempat yang dituju setelah jalan ke maktab kesayang dikenal pasti. hahaha. apsal skema na ni. bangunan merah banyak-banyak. keliling. jalan jem. cuma kami lupa nak bawak roti ke biskut ke nak lantak dengan jem kat Melaka ni. heheh. selain niat hantar i, nak bawa adik incik right jalan-jalan hilangkan stress nak exam. UPSR semakin dekat masa tuh. masa masuk kereta, terkejut tengok die rajin study, kalau i, takde la jawabnye. malas !



ni gamba yang disnap oleh tgn incik right sendiri rasenye. kami mana ade lagi photographer terlatih untuk snap gambar i nih. so, dengan khidmat tangan sendiri, snap lah kau berapa banyak pun yang kau nak. ade orang kesah ke? tangan kau kan. bukan tangan orang. =]



hai hai haii.. tengok lah muka tuh. senyum leret sampat pipi. pipi jadi kembang-kembang. hidung jadi kemek ditarik dek pipi. ha. sah lah ! i gemuk macam tu. benci. benci .benci. nampak benor kerendahan i tuh. perlu cari heels 6 inc macam ini. baru orang kata. haih. tinggi nya kau nih ! kah. kah. [last-last terplecok baru padan muka].  

oke, inilah adek incik right. muka same. sure anda-anda boleh cam dan dapat kenal pasti ni adek incik right kan. kan? sila tengok dengan jelas dan betul-betul. nak sama tinggi tuh. mana boleh. mana boleh. akak kena pakai heels macam ni baby. hehehe..:)



masih sempat pose sebelum makan. 


hanya kami yang pandang camera. 
terima kasih banyak-banyak. 
jauh menghantar. sampai demam-demam semua orang. 
get well soon.
sekian.:)

Thursday, September 8, 2011

=)


Semakin menyayangi anda setiap saat. :)

Thursday, September 1, 2011

Eid Mubarak


salam aidilfitri to all muslims.:)
bangun pagi-pagi, mandi sunat raya. breakfast.
siap kan adek-adek i, then followed mereka g masjid. 
alhamdulillah, di panjangkan umur oleh Nya untuk bertemu Ramadhan dan Syawal.


by my cousin. :)