TEMAN

Friday, June 24, 2011

Kuatkan Diri Tenangkan Hati.

Assalamualaikum and have a great day guys.!
lately, sudah jarang berbelog sebab makin busy menjalani hidup sebagai student guru nih. ergh. ayat poyo terlebih nampaknye. ! 
oke. truly, bukan sebab busy menjadi pelajar guru yang agak poyo tuh, tapi busy dengan keadaan di IPG nih.
oke, jujurnye tengah menenangkan hati. mencari kekuatan diri. oke sekali lagi ayat poyo terkeluar. 
hemmm. semakin susah nak tidur waktu malam. ergh.!oke. agak stress. padahal semester baru je mula. 
dan seharusnya masa2 macam ni akan dihargai untuk merehatkan diri sebelum jelmanya assignment yang menimbun. 

Ya Allah aku mohon kekuatan diri dan hati dari segala dugaan yang Kau turunkan kepada kami. mudah-mudahan dengan kekuatan serta ketenangan hati yang Kau kurniakan ini menjadikan kami kuat menghadapinya. 


Wednesday, June 15, 2011

Counting the days

oke.hello guys.! first of all, thank you so much to my new followers.:)
thanks ya sudi baca belog biase ni. 
anyway, mood untuk berbelog menurun seketika. sebab holiday is going to end.
omaigod. i wish to have doraemon , so i can request to get full holiday till the end.
can i?!emmm..
this holiday will end on 19 th June. this coming Sunday. 

so, sekarang adalah mood mengira hari untuk balik Melaka.
Jadual kuliah pun i dah tengok. and what a surprised!
class akan berakhir petang. lembik lah i dengan kuliah lepas ni.
akan mula balik rutin kuliah, assignments, presentations, and whatsoever.
boring lifestyle akan bermula tak lama lagi.

Saturday, June 11, 2011

Thank You Nuffnang. Thank You TGV

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.! jerit kuat-kuat. sebab i tengah happy..
i got 4 passes from TGV cinemas.!yeay.! thank you so much darling.:) 

anyway, TGV cinemas is the best cinema. 
kalau teringin mahu tengok wayangs..better u guys try tengok dekat TGV.
it s comfortable. sudah cube..for those yang tinggal area ampang or KL, di KLCC ade TGV..
and i guess, TGV pun dah ada banyak cawangan around Malaysia.:)

thanks also to Nuffnang. for this surprised present..thank you so much..:)

Monday, June 6, 2011

150 Juta



Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta apa kau pura-pura suka”


Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu



“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”


Eh dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi


Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata


“Sayang mungkin baran tak kira masa”
“Tapi sayang tahan kalau yang salah saya”
“Sayang mungkin saja keras kepala”
“Tapi sayang manja bila kita berdua”
“Saya kenal sayang saya”


Buat apa di cerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata


Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada


Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada


Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua

nota tangan kaki: :)

Friday, June 3, 2011

Legend


"handsome tiada, manis ada"
"maafkan kami"
"kassim selamat"

dia lah bintang. bait2 kata yang kita dengar melalui lakonan dan nyanyian nya masih kita kenang hingga sekarang. 
 P Ramlee telah pergi meninggalkan kita.
1973-2011
Al Fatihah.

Wednesday, June 1, 2011

What actually happen in May?







oke. now, this is the right time for me..:) akhirnya dapat juga update cerita-cerita.:)
suke2..oke..sekarang ni berada di Penang. bukan di pulau. tapi kat tanah besar je. 


What actually happen in May.??
ini tittle yang i pilih untuk entry kali ni.
emmm..
May.macam2 jadi dalam bulan May ni.


first:
5 th May 2011
Sport Day
Hari ni sangat meriah.dengar orang sorak2.
anyway, chilleader pun ade. even tak setanding victoria tapi kira oke la kn.
bukan senang cikgu2 nak lompat gaya gedik2 nih. 























second:
9th May 2011
majlis bacaan Yaasin, tahlil dan doa mohon perlindungan
perkara biasa yang sering berlaku di asrama.
mesti ramai dah pernah alami sendiri.
gangguan jin ketika musim peperiksaan.




third:





14th may 2011
berjalan-jalan dengan adik2
oke. saje bawa adik2 jalan2 dekat area rumah saje. tak ke mana pun.








fourth:
19th to 26th May 2011
exam in the house.!
struggle.!
bermula stress yang berleluasa.
study hingga lewat malam.
mata bengkak.




fifth:
sambutan Hari Guru
peringkat IPG saje.
anyway. menunggu masa untuk berlari keluar pagar maktab untuk pulang ke rumah.
yeay.!


holiday begin.!
happy holiday everyone.




sixth: 





28th May 2011
bertolak balik Penang.
sepanjang masa berada dalam kereta.
singgah di Taiping untuk melantak mee udang mak jah..
sedaaaaaappp sangat.!:)
kemudian berjalan ke bukit larut.













dan sekarang.:
berada di kampung.!
[jerit kuat]