TEMAN

Sunday, May 29, 2011



lagu rasmi IPG seluruh Malaysia. 
Selamat Hari Guru buat semua guru dan guru pelatih seluruh 
Malaysia.

Saturday, May 28, 2011

New one.

oke..hye. and love u all.. i am really sorry. cant update any stories for u all. sorry2.. sudah lame tidak update..
emmm..anyway, tajuk hari ini. new one. 
emmm..oke. ini., untuk url blog yang sudah bertukar. walaupun, sebenarnya dah tukar lame dulu.
hari baru nak bagita u all kan.?! ape da..:( sorry2..
baru punye:
http://cahayaputerimatahari.blogspot.com

nanti cari la i kat sini oke..


salam takziah untuk sahabat i. ibunya baru saja meninggal dunia. moga kamu tabah hadapi dugaan Tuhan ni.
moga roh ibunya juga di tempatkan dalam kalangan mereka yang beriman. 
sedekahkan al Fatihah ibu kawan i ni..Al Fatihah.


nota tangankaki: currently in Penang. balik kampung. untuk incik right. still sayang kamu sampai saat. ni.:)

Tuesday, May 17, 2011

He is Mine

Salam and have a great day everyone.!
anyway, miss this blog so much. but me had some problems to solve. :)
actually, a lot of things happen in May.
happy, sad, exciting, scared, surprised moments happen in this month.
but, really sorry cause me still cant get update all of that. later okeh.
this one is special dedicated to my Mr Right.
18 May is his birthday.




to love:
i ve been thinking of you for this day.
what kind of present should i give you?
what kind of moment that can remind u for this day?
so, this is just a small present for you since u ve said i love korean so much.
here, a birthday korea song.
HAPPY BIRTHDAY LOVE.


video



second present:
I LOVE YOU
(dapat awal before tarikh janji oke.)




p/s: i cant sing oke. suara katak panggil hujan.:)

Tuesday, May 3, 2011

Thank You. I terharu tau.! Sayang U lebih2 macam2 ni

oke. tajuk entry panjang berjela supaya dapat tunjuk i gila terharu dekat u tau. u buat i touching lebih-lebih la.:) anyway, guys, this post is not for my super duper lovely boyfriend oke. [kamu post untuk kamu nanti ye]. but this one is for my sayang ILHAM. for what reason? teka cepat.! oke, fine, u all semua tengah malas nak guna otak kanan dan otak kiri untuk teka kan. jadi i dengan baik hati nak bagitau la nih. sila la dengar baca dengan baik. She has changed her header. and why the header is so special to me because it was dedicated to me.:) i suker header u tau. nampak sangat i cantik kan..kah3.! anyway, sila la view blog dia untuk menyaksikan header yang awsome itu. klik je ni ILHAM.


and. one of my friend baru saje join blog nih. u all boleh follow die jugak.Nadia. she s awsome too. boleh view mereka2 ini untuk melihat kawan2 i..:)






thanks readers.!

Update di Pagi Hari

good Morning..!tak pernah2 i bangun terus update blog pagi2 macam ni. hehehehe.. just a short update today before go for class. mmm.. me have UAK today. UAK is stand for Ujian Akhir Kursus. satu subjek hari ni. GERKO KRS. sudah study semalam. mintak2 dapat la jawab nanti.anyway,pray for me oke. wish me luck dear.!

nota tangankaki: mood exam sudah mari wo.!

Monday, May 2, 2011

May comes.!






super duper cepat masa berjalan. ouh. maybe berlari rasanye. sangat pantas. sekelip mata May dah datang. welcome may.!


be nice to me oke.:)


me started this month with...............................................................................................................................


bookfair vacation..hahahah.,,superb letih.  bertolak awal pagi. eh. tak awal sangat. pukul 8 plus plus. hehehe..then, sampai je di PWTC, terus jumpa ma abah and adek2. rendu tau.! but sekejap je la. then i followed kawan2 ronda2 booth2 di bookfair. plus, that day sungguh la ramai orang. pening2 redah orang ramai. 1 may is the last day for 2011 bookfair. sangat sedih tak beli apa2 buku pun sebab duit kering je dalam poket. :(


oke, then, bawak kawan2 ke the mall untuk makan, and solat. we having Mc D saje for lunch. ergh.! betul dah kurang makan fastfood ni.. tak tertelan. me pilih spicy chicken mc deluxe while the rest pilih mc chicken saje..and, i tak abis kan my chicken mc deluxe tu tau. eeerggghhh.! rugi je. menci.!


Pantai Puteri


Sabtu dah lepas. apa plan u all?.. emmmm..me? for a first time, sepanjang hidup sebagai bakal guru di Tanah Melaka ni, ni lah kali pertama i tak balik rumah bila cuti lebih daripada dua hari. unbelievabled.! uhukhukuhuk [nanges gedik]..

Actually, me and the classmates ade plan juta2 during weekends. memandangkan cuti melebihi dua hari sebab cuti hari pekerja. yeeeehaa,! so, we all plan mahu pergi picnic2 di Pantai yang ada kat Melaka nih. sebab sepanjang duduk sini tak pernah sekali pun berjalan-jalan. [anak mak]..

Tarikh: 30 April 2011, Saturday
Masa: 9 pagi
Temapat: Pantai Puteri, Melaka

ni lah tempat yang dituju. but, before we all bertolak, prepared some meals..ohoi. teror rupenya kami2 memasak.

menu???? sila lihat bawah..:)

banyak kan??:)








*ais krim coklat*

Cerita basi tapi mahu cerita jugak.


cerita basi ni dah lepas a few days a go. tapi mahu story2 juger untuk u all. dengar kan oke. eh2 silap.! baca la ea.oke... last saturday, mean 23 April 2011, my IPG ade walkathon 1 Malaysia. semua students and lecturers kena datang during weekend. ermmmmm.! and berpakaian mengikut tema. harus oke..:) the theme was 1 Malaysia. so, pilih saje baju2 yang nampak 1 Malaysia, then sarung kan di badan. me pakai baju kurung saje. tapi agak ramai juge yang pakai sari, cheong sam, kebaya, kebarung, and ape2 je la. on that day, suddenly, this IPG allowed us wearing kebaya.. terkejut2.[pura2 pengsan] wink* gediks.! then, berjalan hampir 4 km. letih plus penat plus dahaga. nasib baik i pakai sandal saje. lepas berjalan, the terus balik bilik..kroohhhhhhhhhhhh.......ZzzzZZZzzzzzzzzzzzzzzz...hahahahah.!


all of us wear shawls, white scarft and have a beautiful flower created by Mahiran.
superb cantik.:)