TEMAN

Friday, April 8, 2011

Kerja

sementara menunggu azan Isyak. i ambil peluang online sekejap. emmm.keajap tak kejap la..hehehe.. hari dah jumaat rupanya. sangat cepat masa berjalan.opppss. maybe berlari..:) proses menyiapkan assigmnent dah ssampai ke penghujung. rasa macam dari hari tu lagi duk cakap busy dengan assignment. tak habis2. i ade 6 assignments sem ni. maksudnya semua subjek ade assignment. tak kesah lah KKP or KKBI. ni kalau student IPG taula benda alah KKP and KKBI ni..bila datang musim assignment yang bertindan-tindan ni, masing-masing stress. kerje banyak masa sikit. so, sangat rushing dan sgt stress. berkejar ke sana ke sini. library lah, abang fotostat la, macam2 la.. tapi yang tak syok bila kita buat ade yang lagi rajin copy je. yang ni namanya parasit..kalau buat assignments, time2 macam  ni akan jumpa parasit2 ni. oke, siapa mulut bisa memang kaw2 kata tak boleh. tapi yang senyap2 ni  abis la assignment anda. kalau dulu, yup..totally superb baik bagi je. tapi sekarang tak lagi. rasa penat. kita penat mereka senang. tak de masalah nak tengok. nak dapat idea. tu paham la kan. kadang2 nak mula pendahuluan tu sangat lah susah. bila tengok orang lain punye kita dapat idea. tu tak jadi masalah. tapi janganlah jadi parasit. susah orang lain. sem ni mudah sikit kerja. ringan rasa. kerja bahagi sama banyak dengan gang. tak paham kita bincang.




nota tangankaki : dalam proses siapkan KKBI disleksia and KKP math. ergghhh.!

1 comment: