TEMAN

Monday, April 25, 2011

Bertukar.:)

oke. hye.! :) lamenye tak update.hihihi..oke.tapi tiap2 hari i bukak blog ni. sehari tak tangok tak puas rasenye. macam tak complete. tapi sgt sory, tak sempat nak update. bukak sekejap then tutop balik. bukak sebab nak dengar lagu.
:)


ha.! dengar kan.?! suker sangat..
new background juger..but still blue plus pink2 sikit. girly sikit. hahahah..header je dalam proses nak tukar. oke. untuk background i suker design di shabbyblog. just choose one,. then tempek je kat blog u. kat situ ade tutorial die. baca oke.:) 

thanks read this readers.:)




nota tangankaki: sambung tidur yuk.!

Wednesday, April 20, 2011

Bulan


Kau, kau bagaikan mimpi
Hadir di malamku menemani aku

Oh kau, kau bagaikan bintang
Bagaikan bulan di gelap malamku

Bulan kembalikan seri malamku
Kembalikan kerinduanku tunjukkan senyummu

Bintang kau suluhi jalan hidupku
Kau jangan hilangkan aku dari matamu

by: Kayant ft Intan Nor Saina

Cinta ini milik kita.


Hanya tuhan sahaja yang tahu
betapa jujurnya cinta kita
walaupun kita jauh berbeza
Cinta ini milik kita

Awan dan bintang bersama
bulan menyaksikan segala
memikirkan masa hadapan
Cinta ini milik kita

Hanya tuhan sahaja yang tahu
betapa jujurnya cinta kita
walaupun kita jauh berbeza
Cinta ini milik kita… ini milik kita

by: Abstrak hingga ke bulan.

Tuesday, April 19, 2011

Seminar Menangani Masalah Sosial Remaja Islam part 2

oke..kali ni nak tunjuk gambar je..that day dah story mory pasal ni..ala..pasal seminar masalah sosial remaja dekat masjid aL AZim..
okela..do enjoy the pictures.:)


on the way:.


silent.!hahaha



mereka semua poyo sahaja ye..



me..baiah..

nota tangankaki: mood sedang berlatih nasyid dengan suara sengau.!


Monday, April 18, 2011

...

lately ni, entry sering yang touching, yang sensitif, yang buat orang lain terguris. walaupun sebenarnya bukan ditujukan pada sesiapa. kenapa jadi macam ni? dalam setiap semester akan ada waktu stress dan tension yang datang terutamanya masa busy dengan assignments yang menimbun yang mana tarikh hantarnya dekat2 je. time ni akan ade perselisihan faham dengan kawan, dengan boyfriend, dengan ma, dengan adik and sesiapa. 

kawan kalau kau baca dengan teliti, bukan kau yang aku maksudkan. ada cerita yang aku tak ceritakan pada kau di sebalik penulisan tuh. kalau aku tak anggap kau kawan aku tak iktiraf kau macam adik aku. aku sayang kau macam keluarga aku. aku perhatikan kau dalam setiap kerja kau. apa yang tak dapat aku bantu. sebab kau pernah kata aku macam kakak kau. andai kau baca. kita bincang hal ni kawan. bersemuka. jangan salah faham.

3rd Anniversary


today, 18 April 2011: our third anniversary since 2008. thank you so much dear for loving me. care on me. still have a long journey to travel together. hope we will together. thanks also for the surprise. thanks.!





saya sayang kamu.

Wednesday, April 13, 2011

Demand

Rasa diri jadi makin demand. demand untuk semua. demand attention, demand things. emm.. serik mungkin. sebab selau jumpa or dapat kawan yang datang bila dia susah. yang datang bila dia ada masalah. bila semua settle, i ll leave behind. dalam semua perkara macam ni la jugak akan berlaku. sometimes discussion make things go worse than before. sebab tak semua perkara orang boleh terima kan. sebab tu i choose silent is better. tapi sakit la. sakit sorang2. tak de sape pun tau. jalan terakhir, jauhkan diri dari semua kawan jenis ni. pilih yang membahagiakan, yang boleh berkongsi cerita. walaupun bukan semua yang dikongsi. 


mulut boleh cakap apa je. boleh cakap sayang beribu kali, boleh cakap setia berjuta kali, boleh cakap u ll b the last one for me, boleh cakap kau lah yang terbaik yang pernah aku jumapa.. tapi tu lah mulut. perbuatan, tingkah laku  yang akan tunjukkan sama ada semua tu betul atau tak. dulu sgt sensitif. tapi berubah jadi keras hati. sebab serik. mula pentingkan diri sendiri untuk semua benda. serik....


i m going to put a fullstop. bye..  

Friday, April 8, 2011

Kerja

sementara menunggu azan Isyak. i ambil peluang online sekejap. emmm.keajap tak kejap la..hehehe.. hari dah jumaat rupanya. sangat cepat masa berjalan.opppss. maybe berlari..:) proses menyiapkan assigmnent dah ssampai ke penghujung. rasa macam dari hari tu lagi duk cakap busy dengan assignment. tak habis2. i ade 6 assignments sem ni. maksudnya semua subjek ade assignment. tak kesah lah KKP or KKBI. ni kalau student IPG taula benda alah KKP and KKBI ni..bila datang musim assignment yang bertindan-tindan ni, masing-masing stress. kerje banyak masa sikit. so, sangat rushing dan sgt stress. berkejar ke sana ke sini. library lah, abang fotostat la, macam2 la.. tapi yang tak syok bila kita buat ade yang lagi rajin copy je. yang ni namanya parasit..kalau buat assignments, time2 macam  ni akan jumpa parasit2 ni. oke, siapa mulut bisa memang kaw2 kata tak boleh. tapi yang senyap2 ni  abis la assignment anda. kalau dulu, yup..totally superb baik bagi je. tapi sekarang tak lagi. rasa penat. kita penat mereka senang. tak de masalah nak tengok. nak dapat idea. tu paham la kan. kadang2 nak mula pendahuluan tu sangat lah susah. bila tengok orang lain punye kita dapat idea. tu tak jadi masalah. tapi janganlah jadi parasit. susah orang lain. sem ni mudah sikit kerja. ringan rasa. kerja bahagi sama banyak dengan gang. tak paham kita bincang.




nota tangankaki : dalam proses siapkan KKBI disleksia and KKP math. ergghhh.!

Wednesday, April 6, 2011

Seminar Menangani Masalah Sosial Remaja Islam

Seminar ni diadakan di Masjid Al Azim, Melaka Tengah, Melaka. tak jauh pun dari maktab i..bukak je tingkap, dah boleh nampak masjid ni. Seminar ni dianjurkan oleh KUIM or Kolej Universiti Islam Melaka. Tarikhnye hari ni lah 6 April 2011. Bermula dari 8.30 pagi sehingga 4.00 petang. Peserta daripada pelbagai peringkat umur. antara 18 ke 58 tahun. jadi perbincangan lebih kepada isu keluarga, cara membentuk keluarga terbaik yang mengikut landas Islam. bagi yang belum kahwin ni, bak kata dato Siti Norbahyah anggap macam kursus pra perkahwinan..:)


 penceramah yag hadir hebat2.. pertama YM Tengku Naufal Tengku Mansor. merupakan peguam bela dan peguam cara MAhkamah Tinggi Malaya dan Peguan syar'ie Wilayah persekutuan. KEduanya, Dato Siti Norbahyah serta suaminya Ustaz Wan Akashah.. 


Seminar ini lebih menjuruskan kepada perbincangan daripada menadah telinga. first impression bila dapat tahu ala2 ceramah agama..adui...abislah..bawak novel siap2... tapi pengisian yang diberikan sangat bagus. YM Tengku telah berkongsi beberapa tips menjadi ibu bapa yang baik. oke, i buat rumusan je la daripada apa yang i dengar dan catat serta bincangkan td ye.. menurut YM Tengku Naufal, ibu bapa main peranan besar dalam mendidik anak2. tugas mendidik anak2 ni bukan terletak tas pundak ibu semata-mata. ini yang kita lihat hari ini. ibu semuanya. yang hadir mesyuarat PIBG pun ibu.. bapanya entah ke mana. tapi bukan semua bapa begitu tetapi ditegaskan oleh YM kebanyakkannya begitu. bapa juga kena sama2 dengan ibu didik anak. selain itu, pendedahan seks meati bermula dari rumah. ibu bapa yang kena share. seks ni maksudnya dari aspek akil baligh, perubahan2 yang akan berlaku selepas akil baligh. perlu dijelaskan kepada anak2. tapi, kebanyakkan ibu bapa malu nak bagi explanation pasal ni. kita selalu sempit kan makna seks ni kepada hubungan lelaki dan perempuan. same juga macam kita sempitkan makna cinta, makna sayang. cinta dan sayang adakah hanya untuk kekasih?? takkah..jadi luaskan maknanya. tapi ada caranya..perbincangan yang dibuat bersam YM TEngku banyak memberi pengetahuan baharu.


Next, Dato Sto dan suaminya pula berbincang serta berkongsi tips2 untuk menjadikan keluarga bahagia, dapat anak soleh dan solehah, dapat suami baik isteri baik.. banyak doa2 yang dikongsi.bagaimana nak jaga keluarga.owh.. tidak dilupakan, perbincangan juga ada menyentuh tentang poligami.. topik terhangat yang digemari kaum adam. selalunya apabila mahu berkahwin lagi, si suami akan mengeluarkan ayat al Quran. tetapi seringkali tidak habis membacanya.. ada syarat untuk kahwin lebih. jgn nanti berjalan senget di akhirat.  


ilmu yang tinggi dari pemerhatian saya. cuba mengkaji diri sendiri..banyak lagi yang kurang sebenarnya. perlu dibaiki. emmm...ade jugak bergambar.. tapi perlu kumpul dulu dan masukkan dalam lappy dulu.  later will share with u oke..


p/s: langsung tak baca novel. excited dengar seminar..:)

Monday, April 4, 2011

Happy Birthday.

Dear friends,,

Happy birthday..
u r 21 now...
hope everything u done was under His Blessed.
Never forget your day..
enjoy ur happy day..
be happy...:)

Dedicated to:
Nurul Syahidah MIslal 03/01
Sarah Syaza Saad 16/02 she s 20 not 21..:)
Liyana Razali
Siti Dalila Abdul Halim 14/03
bALQIS aZ Zahraa Noraizan 03/04
Nur Mas Ayu Hardinur


Love u all..:)

Story-telling.


actually this is 4 yesterday,,but while upload all pictures here,,a friend of mine told me:
"i am watching ABPBH"
and i said
"Owh..Shit.! i forgot.."

then,, stop upload pictures.; save it as draft..hehehehehe...:) then,,,
runnnnnnn..!fuh,,sampai kat bilik TV..owh yeayy..!
congratulation Sam.!I love u too..i tot it oready..:)
and,,Siti still in heart..persembahan die mantap..wonder girls..:)

oke,,,this one for the whole last week,,
:) lambat update..siapkan assignments yang menimbun..so,, today i was free..hoooooorayyyy..!!!!
emmm..last Monday:

need to wear a ninja turtle costum:( hate it so much..
cause i look sebiji ninja turtle..just takde cengkerang gedabak besar tu je..everything in green..owh...
emmmm...so here i am..

see,,pucatnya muka


with baray..:)



done for that,,oke,, my super duper lovely college already has GYM ..fuyyyooo..:)
i pun g try main semua benda alah tu..i love cycling so much..:)
so,,this is beah..:)




on 3rd April, me and the team of ninja turtles had CPR course..
hate it damn much..ganggu masa rehat saya..:( we all bertolak around 6.15 am..
see..too early...:( emmmm..rushing perform prayer..then, we arrived there aroun 8.30 am..
ohh forgot.. it was in seremban. At JPAM...
emmmmmm
tengok gamba la..:)

me-baluttgn..

me-concetrate kononnya..wekkkss

ahad become my free day..but,,still cannt skype Incik Right..
his connection blocked..emmm..so for the whole day just watching muvies..heehehehe..
then..
bye..bye..bye..[lambai gaya sin chan]

nota tangankaki: love u even more.

Sunday, April 3, 2011

Update

ini entry untuk cerita Sabtu lepas yang tergendala..hahaha..selalu lambat update..:(
Last Saturday, we decided to watch Merong Mahawangsa. first word,,,,,WOWWWW..!
superb oke.!even it was an epic story but really it was awesome..in addition..hero sungguh handsome..:) i like oke..hahahahaha
the muvie start around 12.20 pm... we arrived DP around 12 pm...fuhh..rushing2 beli tiket..takut tak sempat..
berlari with heels..seb baik tak tergolek..sampai je terus masuk wayang..the movie end around 2.10 pm..
then, we are going to have a lunch..but still thinking where should we???
hmmmm..Mar said..Johney jom.!orait..:)

me having bihun tomyam same goes to Mar..
the rest have nasi..:)
do enjoy the pictures..



BFF


me-control babe.!


see,,nadia & mardea control sexy.:p


the menu..

after dat,,jalan2 tak tentu arah...
oh..forgot,,i bought a new yellow umbrella, two books: disleksia and asas solekan..:)

nota tangankaki: sudah mula menconteng muka orang..!

Friday, April 1, 2011

Sleepy.!

saya sekarang tengah mengantuk teramat sangat.aiyok.! kerja banyak ni..*nangis guling-guling*...namun, sudah bertekad mahu siapkan assignment ni malam ni jugak. tadi, after isyak, sudah tidur. mahu hilangkan ngantuk la konon-kononnya. tapi bila mr right kejut selepas setengah jam tidur, mata still ngantuk tak mau bukak mata..eh, incik mata bukak la, saya mau buat kerja..:( bangun setelah incik right kejut beberapa kali. [ketara gile kau ngantuk kan.?!]..uih..tapi tetap ngantukkkk.! (cita-cita mau jadi sleeping beauty agaknye)..hahahahhahaha..! damn. bila terjaga je incik right sudah keluar pergi beli barang. [die bagitau dalam skype la]..kalau tak konfem la tak tau..bukan nujum pak belalang..:)...mata still ngantuk.tapi tengok jam sudah pukul 11.40 malam...haih.! gelabah den..ekau tak buat apo2 lagi ni ha..tak ngeti2 nak bangun ko? terus segar bugar bagai orang kena renjatan elektrik..hahahahhaha..ambil se sachet nescafe.dan terus minum..oke..sekarang saya 200% segar. mata tak ngantuk. jom buat kerja..chaiyok.! fighting.! [pengaruh Korea terlebih, rindu Sunbae Ji Hoo] kah2...:)

nota kaki tangan: mau stay up sampai pagi..[mampukah?]