TEMAN

Tuesday, March 29, 2011

101 post

sungguh sedih.

Monday, March 28, 2011

Lapar

Laparrrr la....
heeeee..tengah rindu masak ma la..:)
rindu sambal tumis petai + udang/ikan bilis..haiyooo..
renndu sungguh..:(


td jumpe kat cafe..tapi setelah selesai makan..
ish..tggu esok plak kalau ade..heee...

Friday, March 25, 2011

Berdua je

oke..i nak post entry ni secepat kilat..[boleh kah??]...sebab mata dah kuyu minta dipejamkan..jadi nak tulis cepat2..hehehehe.lagi pun malam ni dapat peluang tidur awal.bukan selalu tau..kebetulan tak skype dengan atuk malam ni..i pun mau tidur awal..hoorayy.!

oke entry ni pasal keluar berjalan-jalan dengan adik di Jalan TAR..syurga shopping untuk i la...oke,,sebab malas nak pk banyak2 dengan mata yang mengantuk ni...jom lah tengok gamba kat bawah..


ni dalam kereta..on the way ke KTM.abahn and ma yang hantar..



oke,ni kat depan LRT .sempat lagi berposing..:)


ni la adik i,arissa..oke,,i tau ape yang u all nak cakap..i pendek kan2??hahaha..


dalam toilet bank negara


bagi peluang dia plak posing.i jadi camera woman..
ma kata..korang dua orang je pun boleh jadi kerje ek...hahahaha...nak buat macam mana..gamba tetap gamba..tak kira la i ni cantik ke tak..tak peduli punye..:) pergi jalan TAR tu ada tujuan sebenarnya. mencari buku BM yang nak digunakan sebagai rujukan untuk buat assignment..sebenarnya buku tu dah ada. tapi dengan bagus dan jayanya buku tu telah ditinggalkan di atas rak kat Melaka..cayala..boleh pula lupa yang ada assingmnet guna benda alah tu..[tua upenye aku ni ha]...then,,paham2 je la bila dah sampai Jalan TAR..apa lagi i buat kan..bershopping sakan la gamaknya..plan asal cuma beli buku..tapi, bila balik rumah:::::: buku ade, tafsir Al Quran ade, moist chocolate cake ade, tudung satu ade, kerongsang pun ada..tengok2..!!!..dah kata dah..pantang betoll..tafsir tu i beli sebab Quran Hijau kesayangan saya dah hilang..sedih tangkap syahdu tau...melayang duit aku tau..:(  emmmmmm.....


okela...cau cincau...tidur jom..zZZZZzzzzzz..nite2...

Wednesday, March 23, 2011

Sayang kamu tau.

dah mula rajin nak berblog balik ni. padahal kerja belambak ni ha.tapi kalau tak tulis rasa tak lengkap plak hari-hari i..hahahahaha..mood rajin datang dekat blog je..rajin buat kerja??hampeh.! oke..untuk hari ni, just nak share apa yang i buat before i holiday hari tu..malas nak tulis banyak2..so, jom layan gamba kat bawah ni..:)





    
sayang kamu


i buat ni guna blok2 huruf yang ada kat kelas pendidikan khas. first time masuk excited sangat.over tol.!macam budak-budak baru nak belajar ABC  ...hehehe...
orang maybe tak pandai nak cakap depan2 orang sayang kamu,
orang maybe tak pandai bagitau kamu apa yang orang rasa,
orang maybe tak pandai nak bagitau kamu yang orang rindu,
tapi cuma satu,
hanya kamu yang ada untuk orang.
kamu yang pertama dan insyaAllah yang terakhir.

Kembali Ke sekolah.

shamira hamid was already in Maktab.! [loud shout].menci..!!!!!...penguasaan rasa malas berleluasa dalam diri, hati, jantung, dan otak. semua telah dikuasai rasa malas. malas belajar, malas nak buat kerja, malas nak buat report, malas nak susun fail, malas segala-galanya. sedang kira masa. [bila mau balik lagi?] haiya..cikgu.jangan malas oke..:)

dah dua hari di maktab. kembali pada rutin harian. kelas, kuliah, BISA, Gerko dan sebagainya. semuanya la. tambah stress sikit dengan assignment yang belambak-lambak atas meja study. walawei..tak siap-siap..haila.! malasnye shamira ni..gi buat cepat.!heheheh..

ade lima assignments yang sedang beratur tunggu turn bila la nak disentuh..dua daripada lima dah siap..alhamdulillah..tak de la sesak sangat kepala ni..tangan and badan pun tak la letih sangat..emmmmm...

sebenarnya tengah tunggu atuk online..jadi menghabiskan masa dengan blogging kejap..tapi, tak de ape pun nak share..just nak jerit kuat2..."saya stressssss.!!!!!!!!"

ahahahah..dah..puas hati den...:)


gambar hari kelima masa PBS.:)

Friday, March 18, 2011

Jangan sedih oke.:)


eh..jangan sedih oke.
dia g blaja..lagipun,,
u all still duk dalam satu negara,,
so jangan sedih oke..
kamu sebak and happy tu lagi bagus sayang..:)
sebab semua orang dah suke..
just pk nak kekal kan je..
tu atas diri kita plak..

orang doakan yang terbaik untuk kamu..
harap semua dipermudahkan..

give a smile baby.!

Cuti tak engat.!


Di kala kawan-kawan lain tengah stress dengan assignment yang belambak-lambak, i dengan bangga dan rasa tak susah hati..boleh g berjalan-jalan tanpa pk pasal assignment.hahahaha.wak lu la ekau ni..tak tau ke benda2 tu semua kena submit after cuti ni..ingat cuti berapa lama sayang oi..seminggu je..hari ni dah jumaat.sabtu........dan..dan.......dan....dan.........................argggggggghhhhhhhh..!

AHAD..! ooouuhhhhh..tak buat lagi kerja..uhuks.![nangis guling-guling dulu]

oke..sekarang i sambung balik..kerja-kerja tu semua i semangat nak buat.tapi sebab die banyak sangat.i tak tau nak mula dari mula..hahaha.[boleh terima kan alasan tu]..ade den poduli??hehehe..kalau dah malas tu tak tau la nak kata apa kan..tapi sebab i ni nak jadi student yang berwibawa [ceh,ayat poyo nampak] so, i buatla sikit2..kui.kui.kui..sikit je la..:)

untuk dua hari berturut ni, ma sudah plan mahu jalan-jalan bawak adik yang super manja and gediks tu.dia cite2 mau g MUZIUM POLIS.haiyak..adik.!ingat ape la cite2 kau.upenye g muzium polis tu..bagus2...


tapi.kakak die ni ajak ma gi I-city dulu..budak jakun ni tak pernah gi lagi..mau tengok ape rupe pokok lampu-lampu yang dikatakan itu..ouhhh...nak masuk tempat camtu je kena RM10 satu kereta. haiyoo...mahal oooo...tapi..masuk juga...hehehehe..:)





itu muka excited we all..then..see u next entry oke..:)

Wednesday, March 16, 2011

Laughter For Great Health

i found this jokes in Global 5th edition. my school magazine.just wanna to share it with u.

a mother noticed her little daughter praying.
"Please God,"the little girl kept saying.
"Bless my father and my mother and make Melaka the capital of Malaysia."

"Why did u make such a strange request?" the mother asked.

" Because that's what i wrote in my Geography test this morning!"

keep laugh.caused it make me easy and calm.(*,*)
love you.dear.!

Monday, March 14, 2011

Holiday begin

Hai guys..miss this blog so much..lame tak update any stories for u all kan..sorry k. i busy with assignments, projects, and PBS. everything must be done in this two weeks. ouh.!struggle nye minggu ni. but i tetap try cari masa untuk update.banyak aktiviti i yang i tak dapat update. i will do it slowly..at least u all know kan..emmmmm..[buat2 muka kesian]..okela..i dah start cuti pertengahan semester. seminggu sahaja = tujuh hari...aih.....sungguh2 sekejap sahaja cuti ini. rasa malas2 mahu balik Melaka untuk study2. tapi apa kan daya i...
i already at home for ten days. tapi, ada PBS di SK Seri Kundang. Lima hari je. so secara tepatnye i akan berada di rumah selama 16 hari. tapi lima hari tu tak rasa sangat duduk rumah. sebab hari2 i kena bangun awal pergi sekolah. Cikgu kena siap awal2 tak mau lambat sampai sekolah.hihihi..selama lima hari ulang alik dari rumah sekolah, sekolah rumah..ohoho...letih oooo...tapi semakin cekap driving.yeeeeayy..!

kat bawah ni gambar2 di sekolah. tapi i malas nak edit and susun ikut hari.
so, u all tengok je la...:)

2nd in school

fourth day in school. i m wearing kebaya. future in law bagi..:)


third day in school. in turqoise with beah.



first day. in the car actually.tgh drive tapi berani mati pandang camera.bajet pro kan.




first day in school. tengah tampal numbers from 1 to 50 on the wall. cikgu berdedikasi ni..caya la..!


gambar untuk hari ke lima i tak masuk dalam lappy lagi..hehehehe..nnt bagi u all tengok k..:)
thanks reading this entry..



Saturday, March 5, 2011

Di saat aku mencintai.

Mengapa kau pergi [2*]
Di saat daku mula mencintaimu
berharap engkau jadi kekasih hatiku
malah kau pergi jauh dari hidupku

(menyendiri lagi [2*]
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hari ku
di saat aku terbangun dari tidur ku)

c/o: aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencintai dirimu [2*]

semoga engkau pun mengerti
tentang perasaan ini
maaf kau telah terbuang
akan indahnya cinta
maaf sungguh ku tak bisa
untuk kembali padamu
namun kau telah terbuang
akan indahnya cinta.