TEMAN

Sunday, February 27, 2011

Done. Well Done. Great job!

tahniah..tahniah..tahniah..!

tahniah untuk semua classmates..u all did a very good job.kerje kita selesai. adik2 pun terhibur.sampai ade yang nangis time kita nak balik. tu bukti korang semua buat kerja terbaik. BIG kita selesai. yeay..! ouh..tapi jangan lupa buat report oke..

emmmm..1st impression bila sampai sekolah tu, semua tak senang hati.aura takut tu lebih2. tapi bila program mula je, adik2 ni sporting je. dorang bagi kerjasama yang baik. komitmen dorang tu kalah kita ni. dorang ni macam anak-anak biasa je. cuma dorang buat satu kesilapan masa lampau sebab dapat tekanan pelbagai pihak. dan korang jangan tak tau, adik-adik kat situ pandai2 tau. ada yang UPSR excellent.tabik spring ooooo..!

apa2 pun, kakak2 doakan adik2 berjaya lepas keluar dari sana. teruskan hidup macam biasa. jadikan pengalaman lepas tu sebagai pengajaran dan pedoman untuk terus hidup. ingat pesan kami. kalau ada jodoh dan rezeki kita jumpa lagi..

Friday, February 25, 2011

Ada rasa Gementar.

subhanallah..emmmm..ade rasa gementar dalam hati..mau tak boleh tidur malam ni. takutnya..emmmmm...esok, my class has BIG or Bina Insan Guru. This time we all decided do BIG Fasa 3 at SK Tunas Bakti, Melaka. a girls school. program yang dirancang untuk adik-adik kat sekolah ni macam motivasi sikit. tapi bukan we all yang bg talk tu. kami jemput warden Henry Gurney School. so, we all created a lot of games to let them feel fun not stress. i m sure all children hate talks very much..[macam kate diri sendiri je ni]..hahahhaha..especially orang macam i ni la kan. yang buat i rasa gementar ni sebab girls in that school adalah mereka yang menerima hukuman tahanan sebab melakukan jenayah. sama ada besar atau kecil.kebanyakkannye, melarikan diri dari rumah dan sebagainya. masa i pergi tengok, girls ni baik2. sopan2 semua. cantik2..i doa adik2 akan berubah nanti..emmm..tapi i tetap takut. first time nak jumpa dan bercakap dengan adik-adik ni..

doakan semua berjalan lancar esok..

picture of the day.:) i google,then found this camera..
tak cantik, tapi function die cantik.!ouh2...tak boleh2,,tak cukup duit mau korek..:(

Thursday, February 24, 2011

Cantikkah anda?

it s bothering me..jiwa kacau tol..oke2..satu benda dalam hidup aku yang aku rasa aku tak boleh kena benda ni. orang cakap tak suke aku., aku akan pk ape sebab tak suka aku sampai aku jumpa sebab dia. kalau aku rasa sebab die tu macam logik die tak suka.aku ubah perangai aku tu..tapi kalau sebab die tu akibat dia tak kenal aku sape.tu buat aku rasa geram. den, lantak ko la ape ko nak cakap.mulut ko bukan boleh tutup even guna penutup tempayan.

helloo, don t judge a book by its cover.

erghh..ape la masalah ko..pengkritik memang sangat hebat bila kita bagi peluang kritik orang lain.tapi bila ditilik dan diperhati diri sendiri pun tak betul. cermin diri tengok salah kita baru tengok salah orang. jangan semua tuding jari pada orang. 1 jari kita tunjuk kat orang. 4 lagi terah pada kita. cuba pk baik2.aku pun bukan baik sangat. bukan cantik mana. kalau tengok profile aku, terang2 aku bagitau short, ugly , dull..tak de aku sorok aku ni tak tinggi.. tak lawa macam diva,dan tak ramah tamah..dari awal blog tempat aku cerita apa yang aku rasa aku tak cerita dekat orang lain. secara bercakap. pendiam tu aku.ni je cara aku. salah aku ke. dalam ni je pun aku jadi minah perasan..

ok..sorry la kalau tak suke..minta maaf banyak2..

Tuesday, February 22, 2011

Dinner - ing

on 17 february 2011..
venue: Emperor Hotel, Malacca
Time: 8 pm..

we all bertolak dari maktab petang..as ajk tertinggi kena g awal..
pakai track je..huduh2..tak sanggup nak tunjuk..
bersiap dalam pukul 7 mlm. then, i kena make up kawan2 i..
coz they want to look gojes like me for the nite..ceh.perasan tol ini budak..

event of the day..
IPG Kampus Perempuan Melayu.
Yeayyy..!
i pergi hotel ni petang. so, pakai trak bottom and tshirt je..
den, setting ballroom, rehearsal with mic and ready to go..!
hahahahha...

me and best friend ever..
bergamba dekat pintu gerbang Ballroom...
ini selepas siap...agak lame we all bersiap..
she s awesome rite...:)


she s my ex roomate..
atiqa nabila..
sayang die oke..sangat baik..dan manje..;p
die and her gang always say i cantik..hahahahaha..
sebenarnye tak cantik pun..poyo je..
die sangat suke puji i lebih2...baik...:P

she s my partnet for the nite..
we r mc..
cantikkan die..suke2....
die sangat koperatif.talkative..senang buat kawan.sebab die ramah tamah..

ni plak Nik..
nik ni sangat suke peluk2 i..hahahhahaha...
i pun suke peluk2 die...
:)
classmate saya yang gojes..



ni Nana..
cantik jugak kan. i dah kate classmates i semua cantik2..
tapi semua dah berpunya.. already booked..
jgn kacau oke...



they r my candi lover..hahahha,.,
bff..love mereka sangat..<3
baju jingga tu single lagi..
sila isi borang..
yang lain harap maaf..
permohonan anda akan ditolak sebelum isi borang..




lihatla dunia..cantikan kami ni..
ngaku cepat..!



me and baiah again...
love her so much..

thats all..
thank readers.!
u all r awesamoe too..
take care oke..bye2..






Saturday, February 19, 2011

JJ Melaka and basikal part 2


me and baiah..:)

me and mereka.
tengah cari kasut untuk dinner ni..
banyak mahal kasut mereka ni..
i beli jugak.tapi murah je..:)

i admire this beg..polo..
ergh/..tapi harga die i tak mampu beli sekarang
kena tunggu dulu.lagi pun still ade banyak handbag lagi yang i boleh pakai.
(ayat sedap kan hati) hehehe..mau jugak nanti.

in front of shoes..
gila kasut kami ni..semua kedai kasut we enter.
dan semua kasut kami try..:)



lunch time..:)
Pizza Hut jadi pilihana mereka.
i follow jek..

The bun in the chicken soup.
incik right sgt pelik tengok i makan macam ni.
padahal biase je kn..


kat depan kedai basikal. pakcik tu la yang hantar kami kat sini..
borong ramai2.


ni antara basikal yang jadi pilihan hati..
i pilih biru tu..:)
RM210.00
bling2 mata time bayar.



me and my bike..huhu..
i naik ade gaya anak gadis zaman dulu kala
yang gila sweet.dah la naik pakai baju kurung plak tu..
sangat sweet..wink2*

*muka kepenatan lepas dah berjaya habis kan duit sekelip mata..
stress ooooo...:(




Thursday, February 17, 2011

Sorry

soorrrrrryyyy sayang-sayang sekalian..
i tak update ini blog for a few days...sangat busy handle program. and i have a lot of work to be done..this week such a busy week for me. actually, a lot of thing happenend..i ll update later ok...
wait for me oke..

peluk cium rindu untuk kamu, love...:)

Sunday, February 13, 2011

Tenangla

hai dearest..!
semalam i keluar outing. jalan2,,shopping2, makan2..[padahal duit bukan ade ni]..tapi gaya macam banyak duit. pergi JJ Melaka yang besar ni. owh..i terbeli satu baju kurung and sepasang wedges..TERBELI oke..hiiiii..then g makan2 dekat Pizza Hut..[see.!bajet banyak la duit tu]..actually i taknak makan kat Pizza sebab memang tengah jimat2 ni..tapi my friends tu sudah plan2 mau makan sedap hari tu. i ikut je la..menangis2...

then i pergi Tesco.beli barang dapur.segala barang yang diperlukan la...agak melayang jugak la duit tu..haih..tak beli,semua barang tu nak guna..terpaksa..[sila senyum]..dari Tesco, i pergi kedai basikal.mau tengok2 basikal. bukan tengok je la, i beli jugak la. mau guna pergi BISA nanti...sekali lagi..hangus duit den..haih...[peluh2]..sekelip mata i boleh spend 5 rat dalam setengah hari..emmmmmm..

i balik dekat pukul 7 petang. mandi, kemudian i online..register Cimb clicks....sekejap je..then i pergi berjalan-jalan ke bilik besties..last2. i tertido dekat bilik die sampai pukul 3 pagi..huhu..bangun terkejut..tengok jam dah pukul 3..bangun cepat2..balik bilik sendiri.
i tengok lappy, takut Incik Right online. tapi takde..sebab lappy dah lame on, i off kan la..tak boleh tidur dah..so, kemas2 bilik..susun2..lap2..sapu2..tadaaaa..bilik bersih berkilat lagi harum..:) pukul 6 i online balik..dan Incik Right online. tapi.......i plak macam moody.nak tak nak je cakap..[tula..pendam2 lagi].

2 jam lebih i skype. dengar Incik Right cerita pasal line phone and plan mau beli smartphone, juga pasal hari dia berjalan-jalan di Manheim..lepas tu, dah mula la i nampak die tersengguk-sengguk depan lappy..ngantuk.! mula-mula semangat je nak stay up..tak mau tido la konon2 nya..tapi dah ngantuk begitu rupa.takkan i nak tahan die tak mau bagi tidur. i suruh pergi tidur. i nak g mandi. lagi pun letih kan berjalan-jalan. pergila. i tak tunggu dah dia cakap ape, terus offline then pergi mandi. sedih..tu je,,i bukan marah. sedih..kalau nampak dia tidur lagi sedih.baik suruh dia tidur. i pergi buat benda lain. i tak cerita apa2 pun dekat dia sebab hati tak tenang kan. rasa sedih tu cover semua..i mandi lama2..lupakan dulu..

k la..bye..:)

Thursday, February 10, 2011

Tido la.!

itu merupakan satu arahan dari dalam hati kepada otak dan diharap otak akan hantar mesej itu ke mata untuk pejam. tidur.!errrggghhhh..mata tak mau lelap..perut makin sakit. sebab perut sakit i tak boleh tidur. penat dah paksa mata ni pejam tapi tetap degil tak mau pejam.cubit mau?!. geram..sebab tu, i bangun dari katil nan keras untuk selesaikan kerja. i dah siapkan BMM.presentation untuk minggu depan. lagi? i dah printkan kerja Mar yang pada asal nya nak print esok pagi, sebab i akan bangun awal. tapi sebab tak boleh tidur ni kerje tu dah setel..Good.!

salagi sakit tak surut,macam ni la i. takkan boleh tidur. muka nak stress je..erggghh! dari pagi sampai nak bertemu pagi balik. sakit lagi tau tak. emmmm..dah penat i pusing kiri kanan..nak kurangkan sakit.mmmmmmm..ma tolong datang sini urutkan..:( tak tahan..


Monday, February 7, 2011

Ntah.ape rasa ntah

wei..wei...i stuck kat mana ntah ni...dunia mana ntah i pergi ni...woooowww..!emosi terlebih.benci tol duk dalam dunia ni..nak keluar boleh tak..tolong i cari jalan keluar boleh? macam main game mazing tuh...ngeee..~

oke..fine la..i penat + letih + mengantuk melampau = emosi terganggu rasa nak je cekik sesiapa sekarang ni... uh..ade yang nak offer diri untuk dicekik tak..confirm2 tak de la kan..ape ntah i rase ni. geram ade, benci ade, sedih ade..happy??? dah terbang bawak dek angin yang lalu dalam bilik ni tadi agaknye..so,,happy takde dalam minda ke, hati ke, jantung ke, hempedu ke...takde...yang ade sedihla..sedih bermaharaja lela..ni la padah suka sangat diam2..tak citer pape kan...ni la rasa..errgghhh.!

oke..dah la..lepas geram dah..nak nangis cam baby dalam bilik tak boleh..roomate tersayang setia duk dalam bilik ni..i kan malu nak nangis2 depan orang ni..ni la..u all baca confirm kate i ni tak sihat kot...

dah la..tidur jom..nite...bye..

Saturday, February 5, 2011

Non

esok i dah kena balik Melaka balik..kalau tak nak tak boleh ke??..emmm..tiket bas pukul 3 petang..kalau ada yang lagi lewat dari masa tu konfem i beli..tapi dah habis..sgt2 tak nak balik..i nak duduk rumah je..tak nak keluar..duduk dalam rumah..abah kata esok keluar awal takut jalan jam..i kena bawak roti la macam ni..:)) [big laugh]....barang dah siap kema..baju dah siap gosok..mata je tak nak tidur lagi..nak tunggu tapi ...rasa dia tak online malam ni...so i layan Korea la..skype tetap on...memang nak skype pun tak de mood..mood dah lari..i kejar tak dapat la..u all tolong kejar balik...tak mau balik! dengan ma pun i moody..ouhhh..tadi ma noticed mata i merah2 macam nangis...haila..langsung tak pandai cover la...i cakap baru bangun tidur..mana ade nangis..;p wekkk..[tipu sunat] nanti ma risau..so baik diam...

emm..semalam kawan dari sekolah rendah datang rumah i..ade la dalam 7 orang..and semua nya lelaki...sape ea?? Rafidi, Azim, Riduan, Faizul, Aisamuddin, Asraf and Syafiq...ape mimpi dorang datang pun i tak tau la..dulu2 tak pernah pun datang..Azim tu jiran lama..so no wonder la dia datang..ma and abah pun kenal dia...Aisamuddin pun ma and abah kenal..sebab selalu jugak jumpe..lagi pun kami satu tadika...yang lain2 tu..pelik sungguh bila nampak muka...ade la dalam 9 tahun kami tak jumpe...tapi kan...dorang datang rumah i..i hidang makan je..borak??? u all ni..takkan tak tau i plak...heheheh..dorang tanye sepatah, i jawab sepatah la..dorang tanye 100 patah,, i jawab satu patah je..hehehehe..lebih2 tu,,ma and abah backup..heheheh..tak pandai la...

kla.. i nak sambung tengok Korea balik..nnt jumpa u all lagi..bye..:)

Friday, February 4, 2011

To Love


Ku mula jatuh hati kepadamu
setelah kau kata cinta padaku
Masing-masing dulu punya pasangan
Akhirnya kita bersama
Pertama kali kita bersua bertentang mata
Terasa ada kini nya di antara kita
Kau kucup bibirku
Kau bisikkan cintamu
Kau kata baby I love U
kau cairkan hatiku
Bahagia
Ku rasa
Di saat kita berdua bersamaa
Memandang bulan terang
Menyaksi bintang-bintang
Kau seru akula pelangi cinta mu...

Thursday, February 3, 2011

Hobi baru.

i tau i malas..sangat malas...hobi selalu nye ZzzzZZZz je..ngeee~..tak pun i akan mengadap novel cintan cintun tu..selagi tak habi selagi tu i baca...sampai abis la..:)kasi bersih sume...lagi satu..i suke mop lantai..sapu??? tidak sama sekali...lagi??? gosok baju..ni je satu2 kerja yang berkaitan dengan baju yang i suke..yang lain..tarak suke...dari basuh sampai lipat baju..uh..paling tak suka...errrgggh...lagi2.........i suke ngadap lappy...tengok gambar..hahahahhahhaha [perasan cantik]...
tapi..

lately ni..hobi baru i skyping...:) skyping dengan siape????emmmmmmmm..teka2....cepat la teka...
i tunggu u all sume teka..then baru i bagitau..:) [dorang sume dah tau..jgn bajet DIVA lak] heheheheh..
bangun pagi2, on lappy,,on broadband, on skype..bia..dan i pergi mandi...lepas tu..masuk balik..baru skype...kalau tak mandi..konfem i ketiduran..kalau tertidur nnt kene marah..baik mandi kan..:) bagus nye anak Pak Hamid ni..mandi awal PAGI [ sila take note word PAGI itu INcik Right ye]...

lepas tu..balik dari kelas pun macam tu..
pastu,,malam pun macam tu..sampai i rase pasti dia tak online..baru i offline..sampai adapter lappy rosak la i buat..haila...jenuh2...

*sape tu??*

Meru






hye dearest,,:)
hari ni i just duduk2, snap2, makan2, kunyah2 dan telan2...hihihi..i ade kenduri hari ni..dekat Meru..dekat je..;p half an hour dari rumah..ikut jalan gi puncak alam ni..dekat sangat..;p borak2 dnegan tuan rumah.makan2..dan borak lagi.dan amibil gambar..dan,,,,dan,,,dan,,,,,balik la...hihihihihih...eh3..tak2..tak terus balik..abah ajak jalan2..tapi jalan2 dune kereta bukan jalan kaki..sila abaikan word jalan tu oke..:) abah ajak gi pantai remis..actually,,abah nak tidor..alasan dia la tu suruh kami ni gi jalan2..so dia bolehla tido kejap kat dalam kereta..

jadi,,bila dapat peluang jalan2 ni..ape lagi i buat kan..gambar2 la...ngeee~ suke,,,suke,,suke dan suke.....mau tengok???? jom....

*me*

*senyum untuk kamu*

*Rest n Go*

*Pantai Remis*

*tengah marah adik ni*

*looking you*

*baca2 plisss*

p/s: sayang kamu je..

Tuesday, February 1, 2011

Ma bagi..yeayyy..!

hey dear..! tadi i keluar kejap..g bayar bil telefon and bil broadband..:) abah takde kat rumah..and i decide nak drive je g bayar sendiri..then,,ma make me surprised when she said yes u may go..! woooooooowwww..! i lompat2..suke2...oke..pergi dengan my sis..tapi kejap je..ni first time tau ma bagi i drive sendiri tanpa ada abah..suker nye dapat pegang stereng tu..macam budak2 dapat sweets kan..like..!