TEMAN

Wednesday, January 12, 2011

argh..!

haih.....i tak tau la sekarang ni i belajar kat mana...institut atau sekolah menengah...????oke la...emmmmm.....sistem kompaun dah mula diperkenalkan kat sini..macam style universiti la plak...oke..memang tempat ni setaraf dengan universiti...kira layak la laksanakan sistem ni/\..baru la we all rase macam life in u...so,,untuk setiap kesalahan yang we all buat..contoh ponteng kuliah, ponteng perhimpunan, ponteng perjumpaan, salah parking, and what so ever,,kompaun sebanyak RM50 akan dikenakan...BAnyaaakkkk tu.....oke fine la...kalau mcam ni we all tak buat la semua kesalahan tu...mahal tu nak bayar...

selain tu,,musytafa BADAR pun diperkenalkan...musytafa tu maksud dia hospital...emmmm...hospital BAdar ni bertujuan untuk membantu kami2 yang sangat malas ke BISA [singkatan untuk nama surau kat sini] agar rajin ke BISA...emmmmm..bunyi nye bagus sangat kan.....haih....i ni pun termasukla dalam kategori mereka2 yang malas ke BISA...memang melangkah untuk ke sana boleh membakar kalori dan meringankan berat badan selain memperoleh pahala yang berganda..tapi......keikhlasan untuk buat satu kebaikan tak datang dengan paksaan macam ni...memang tanpa paksaan sesuatu kebaikan tu tak kan berlaku..tapi,,secara jujurnye...sememangnya i rase macam berada kat sekolah menengah yang sering di sport check untuk pastikan semua murid turun ke surau...dengan bunyi hon or siren or ape sahaja la...emmmmm..semakin stress duk sini...kehadiran pun diambil untuk pastikan semua murid ade..haila...

oke..selain tu,,elaun untuk kami dijangka keluar dalam bulan 3...masyaAllah..ape i nak makan ni....sesen pun kami tak de....banyak bende perlu dilunaskan...takkan nak minta pada ibu bapa..Ya Allah malunye...sekolah baru bukak..tak sanggup nak mintak...jawabnye...puase untuk 3 bulan...banyak bende kena beli..baju uniform lagi,,fail2 untuk MQA, paper, buku-buku..emmmm...boleh menangis tak berlagu macam ni...bukan takde simpanan..tapi simpanan tu cukup untuk beberapa minggu je lagi...

oke..ni part best jugak..selepas ni cuti bagi semua institut akan selaras atas arahan IPG induk..oleh itu,, berikut adalah kenyataan nya:

29/01/2011 - 06/02/2011 : Cuti pertengahan semester
12/03/2011 - 20/03/2011 : Cuti pertengahan semester
28/05/2011 - 19/06/2011 : Cuti semester
27/08/2011 - 04/09/2011 : Cuti pertengahan semester
22/10/2011 - 30/10/2011 : Cuti pertengahan semester
19/11/2011 - 03/01/2012 : Cuti semester
lepas ni takde jeles lagi dengan IPG lain yang cuti lame2 tuh..kami pun same ngan korang..:)


No comments:

Post a Comment