TEMAN

Monday, January 31, 2011

Segan wal malu


jujur nye i segan sangat..maluuuuuuuu sangat..ngeeee..nak tau kan sebab ape...hmmmmmmm...last sunday,,Parents Incik Right datang rumah ...time tu pagi..dalam pukul 8...haih..dan dengan jaya nye anak dara ni baru bangun dari tidur...haih2...segan nye...oke..bangun cepat2..terus gi cuci muka..baru gi salam future in-law...and...masih berbaju tidur...ish2...macam mana la ye...borak2 agak lama jugak..ma and abah la yang borak..i jadi pendengar setia di tepi...cakap memang bila ditanye je..lebihnye i senyum je..:) senyum kan sedekah...kalau Incik Right tau ni mesti suke die tu...aunty risau kat i...alahai...segan nye i...emmmm...aunty ade bank in kan duit untuk i,,kadang2 call i tanye berita...emmm....macam mana i nak balas budi orang macam ni...:( segan...tu je dapat i cakap..tu je word yang i rase sesuai buat masa ni...emmm...

and untuk Incik Right,,kamu jgn risau k..orang baik kat sini..takde ngorat sape2 lagi...sayang kamu lagi..:) rindu kamu lagi...kamu baik2 kat sana..orang tunggu kamu balik bulan 4 ni..mau hadiah besar2 k..[joke oke] dont take serious..:)

Holiday comes again


hai guys...:) dat day i posted entry safely arrived kan..kali ni nak share story i habis kan cuti dalam beberapa hari ni..:) last Saturday, my friend and i went to Kl..location: Lowyatt, TS, Jln Tar..common places kan..dia mau cari external and MP3..so, i kate oke...lagipun memang i kene pergi pun..kena jadi manual GPS untuk dia..:) hehehehehe..dia asal terengganu..so tak tau jalan kat KL..ooohhh..kami pergi berempat..me, my friend, her boyfir and my sis..luckily my sis mau ikut..kalau tak mau nganga i jalan sorang2 nanti..hehehehe..first place yang dituju ialah Lowyat..agak lama jugak stay kat Lowyat tu..dari pukul 11 sampai pukul 3 petang..emmm..i cari ink printer, webby, and headphone..[sume itu bakal di claim pada Incik Right] oleh itu, incik Right sila ambil perhatian oke..! habis duit i tau...beli webby ngn headphone tu...:) kami pergi naik kereta..her boyfie punye.. i tumpang je la ni...berjalan dengan dia sampai lenguh2 kaki..hehehehe...:)

then, we all pergi TS..dia mau cari sweater, kasut, nad baju2...oke..i cakap i teman u all pergi..tapi..sambil menyelam minum air..haihhhh..! ade gak yang i terbeli..oke..fine..tak boleh langsung tengok benda murah n cantik..pliss..kontrol tangan tu...ish3...i beli,,satu baju kemeja [same ngn kawan i tu and my sis juga tapi tak kan pakai sekali] heheheh..beli same2...then, i beli satu kasut..ni same ngn kawan i tu..dia pun beli juga..:) so i ade dua barang yang sama ngn dia..like! makan and solat kat TS...done here.!

oke,,dekat2 maghrib we all gerak ke Jln Tar..kawan mau cari tudung, kain pasang and handbag...hehehehe..last2 i jugak yang beli..i beli dua tudung untuk ma...:) anak yang baik..[oke,,.sila cubit si perasan ni]..

balik agak malam dan agak lewat..hailaaaaaa....takuuuttttt ma marah...bila sampai rumah je..ma senyum je..tak marah pun..abah pun tak marah..[masing2 muka pelik]...bagus2..ma tak marah..takpe ma tau keluar dengan sape..it doesnt matter..yess..! love u ma...

but,,Incik Right marah tau tak..hehehhe..sory2...len kali tak buat lagi...:)

jom tengok gamba ni..

*me,my friend*
*me*
sweet kan..:)
k la..done for this...see u all next entry k...love u..

p/s: love u papa..


Friday, January 28, 2011

Safely arrived

hei guys...:) tajuk macam i duk luar negara..o i dah sampai luar negara kan..heheheheh..tak2..i still kat Malaysia tercinta oke...cuma, i dah selamat sampai rumah..selamat berebut-rebut naik tren...well done to me! bukan senang tau nak rebut2 ni..selalu tak pernah berjaya..yeay!..i dapat rebut2 tau...suke2..yipppiiiii..[lompat2 girang]...selalu i ade incik bodyguard yang tolong rebut2 ni..i masuk je dengan selamat..tapi bodyguard dah pencen la....kene survive sendiri la...berfikir-fikir mahu upah bodyguard baru..penat jugak rebut2 ni...rase lain sikit balik kali ni..selalu bila dah naik bas, i akan hantar dua mesej..satu untuk ma, dan satu lagi untuk Incik Right..bagitau i dah dalam bas,mau gerak..tapi,,hari ini,,hanya satu mesej je i anta..hanya untuk ma...:)takde lagi untuk incik Right...oke..sedih plak..duduk tepi tingkap,,ternangis la...cepat2 lap..tak mau2...

hehehehehe..lepas tu,,seperti biasa,,bila dah berada dalam kenderaan ni..mata akan rasa berat mau tutup...hehehe...apa lagi..i tido la..tapi yang kelakar tu,,boleh plak terhantuk kepala ngn orang sebelah..adui..!dua kali plak tu...first time,,masing2 buat tak tau je..sebab ngntuk lagi..but for second time,,uishhh,,tak tertahan lagi mahu ketawa besar2.....ape lagi,,HHAHAHAHAh...

i sampai kat rumah dalam pukul 5 lebih...saudari baiah yang baik hati tolong hantarkan sampai ke rumah bersama dengan buah hati kesayangannye la...:) dorang singgah sekejap..borak sekejap dengan ma and abah...

i cuti CNY selama seminggu...tapi...even cuti kerja tetap jalan..i still pening2 ngn program yang i kene handle ni..haih...wish me luck dear.!
oke la...bye..:)

Sunday, January 23, 2011

Loving you..


love, love, love,,heeeee..love u all oke..selepas sebulan berada di kolej baru ni, baru hari ni ade aktiviti bersama..pagi-pagi lagi dah bangun.some of us went for jog while the others waiting for breakfast..19 girls..spend time breakfast together..tapi, tak semua pun join...mereka yang bangun awal je and rajin nak turun berjalan semata-mata gi breakfast..hehehe..so,, bagusnye hari ni, i menjadi rajin untuk turun berjalan mencari breakfast untuk dimuatkan dalam perut yang lapar ni...ngee...

then, bertuahnya kami di sini, ada banyak pokok mangga yang boleh dipetik buahnya..so, apalagi kerja kami..lepas breakfast terus gi serang pokok mangga..dengan gigihnye mereka usaha kait buah2 tu ye..i jadi penonton setia dan pengutip buah mangga yang jatuh tergolek kat tanah..:) syok2...berjalan2 di pagi hari...

rancangan petang itu,,mau colek ramai2..colek tu tau kan????? oke.. i ll explain..makan buah pauh muda cicah garam belacan..tapi tak de la guna garam belacan tu..guna kicap+cili api+gula..yummmmmmmmyyyyy! faveret oke...then,,sesi photoshoot bermula...hai..we all memang sangat pantang jumpa camere..even it just 3.2 megapixel...kalau jumpe DSLR i tak tau la macam mana rupa nye nanti...hehehhe...oke..

do enjoy the pictures..!models sekalian yang cun, comel and meletup....:)

*hibiscus girls*


*love*


*manggo+garam belacan*


*camera addicted*

then, bye...:)

Friday, January 21, 2011

Card


hai...lame tak update..rindu i tak??????? i rindu u all oke...emmmm..ape cerita ye...heeeee...oke..hari ni i nak share pasal a piee of paper which we call it as card...sepanjang i kaan dengan incik right ni,,die pernah bagi satu je kad..:)hehehe..kad birthday...emmm..sweet..tulis tangan lagi...mau tengok????

*ni die*

*lihat---tulisan tangan incik right*

emmmm....even die bagi satu kad je..tapi die sangat banyak bagi hadiah..pemurah..:) thanks ye dear..! each present always make me smile..but i don t deserve it. i just need u to stay by my side for the rest of my life..

ni plak kad yang tak pernah i bagi..beli tapi tak terbagi.....(*,*) tengok la....








gambar bawah ni,,,,the ring..couple ring..so, this one is mine...cantik kan???kotak tu..:) ade engraving name sekali..incik right la nak sangat buat tuh...dah tu tak reti plak tawar harga..haih...


*mine*


p/s: keep my promise.....wait for u.......

Monday, January 17, 2011

Meeting

Ibarat bekerja di office ade meeting bagai..jangan salah tafsir oke..ni meeting unit beruniform la...hehehe..KRS..kadet remaja sekolah....hehehehe...ramai-ramai la guru pelatih ni gerak gi third meeting ni...oke..penasihat bagi taklimat sikit.lepas tu share dengan we all tentang sejarah KRS ni...ish2..tak pernah termimpi pun I masuk KRS ni..haih..baju die kaler hijau..emmm..mesti rupa i macam ninja turtle bila pakai baju tu nanti..tapi before tu.. jom layan gamba untuk third meeting ni..:)





*dalam kelas baharu*

*mata bengkak*

hehehehe...:)

p/s: kamu,,orang tunggu kamu upload gamba time 1 january tu kat fb.kalau kamu ingat kamu upload la..emm tapi kalau sibuk tak yah pun tak pe..[takpenting]

Sunday, January 16, 2011

Ruang Rindu

Di daun yang ikut mengalir lembut
terbawa sungai ke ujung mata
dan aku mulai takut terbawa cinta
menghirup rindu yang sesakkan dada

jalanku hampa dan kusentuh dia
terasa hangat oh didalam hati
kupegang erat dan kuhalangi waktu
tak urung jua kulihatnya pergi

tak pernah kuragu dan slalu kuingat
kerlingan matamu dan sentuhan hangat
ku saat itu takut mencari makna
tumbuhkan rasa yg sesakkan dada

(*)
kau datang dan pergi oh begitu saja
smua kutrima apa adanya
mata terpejam dan hati menggumam
di ruang rindu kita bertemu ..

bertemu


Ruang Rindu by Letto...


miss u so much papa...

Sunday -ness

owh...cepatnye..aik..betul ke ni???ehh...i mimpi kot.....Sunday dah jengah kan muka rupanye..i ingat masih khamis ke jumaat ke..ouwh...maknanya,hari ni last holiday for this weekend...haila..cepatnye..i mahu ganti tidur-tidur yang tak dapat dicukupkan untuk beberapa hari ni...ala,ala,ala....emmmmmm.....takpe2..i tunggu next weekend untuk ganti la...:)yeay..!

sunday untuk kali ni amat lah bosan..roomate dengan rajinnye telah ke library...ouh..dan i masih di bilik,,memalaskan diri atas katil nan keras ni..makan??????soalan biase tu....a cup of hot vico and a piece of biscuit..hehehehehehehe...ni la makanan ruji untuk i...nasi??????????????????????????aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarghhhhh! i tak mau...i muak...i bosan..[spesies ape la budak ni]....heeee..tapi..akibat dipaksa roomate yang rajin tu..i makan jugak nasi tu sejemput...heeee...

ngeee~,,pagi tadi i skype untuk beberapa ketika dengan Incik Right..kejap je..sebab die pun duk urus hal temapat tinggal and his roomate yang demam..kesian kamu..tapi,,orang still geram tau....need u la.....emmmm,,tibe-tibe massa skype pagi tadi connection kat rumah die lost...tak dapat la nak skype sampai ke pagi..bak kata die la...takpela..lain kali ade lagi....

oke...jom makan..i lapar la tengok jacob depan mata ni..:)

Saturday, January 15, 2011

eh....keciknye la hati i ni..takpe la lepas ni pam bagi besar..supaya die tak kecik dah...emmmmmmm... i ni sensitif sangat..[kontrol pliss]..hehehe...sebab ape ea i sensitif ni...????[lupe kan]...

oke la,,tu tak nak jadi isu,,isi untuk entry kali ni...i jumpe boyfriend baru la..! hahahahaha...
segak bergaya lagi da bomb..! angan-angan je ni...hehehehe..sebenarnye i tengah duk baca novel.heee..biase la,,,bila dah baca ni mesti berangan sekali..hero ni sangat la kaya..ade satu Audi, satu BMW M5 and M6..perghhhh..[mau satu boleh?]..sampai sudah jangan berangan la i dapat beli kereta tu..angan-angan bolehla..lain la dapat kawen anak raja mana2 yang sudi bagi i sebuah ke..keh3... hero ni perangai die same macam Incik Right...antara dialog die:

"jangan lupa makan, nanti gastrik susah. migrain ke??makan ubat cepat. takpe la. rehat la."

macam tu la..lagi satu perangai heroin die macam i je...jenis tak kisah sangat..bile orang tanye:

"boyfriend ke??"
dengan senang dan slumber nye:
"bukan la.."
hahahaha...hero konfem terasa la kan...i pun macam tu...:P tapi sekarang oke la....dah duk jauh ni..kena ngaku la...heee..

i still dalam proses sesuaikan diri dengan perbezaan masa ni..i ngantuk die tak, die ngantuk i tak..kalau macam ni macam la nak borak kan..sementara ni, i bangun awal pagi untuk skype..kire kena korban masa tido dalam 3 ke 4 jam jugak la..orang lain tengah mimpi best2 i plak tengah tunggu incik right tu online ke tak..mule2 dulu i ambil migrain pill before gi kelas..sebab sakit kepala la tak cukup tido ni..takkan i nak pergi kelas dengan muka monyok yang tunjuk i ni tengah sakit kepala sangat kat semua orang..tak patut la kan...:) lame2 dah biase...tapi memang tak cukup tido...kadang2 geram jugak,,,die dengan jaya nye berjaya mencukupkan masa tido tanpa diganggu oleh cik yang comel ini,,tapi masa tido i plak kena ganggu..*geram*...nak buat camno...nasib la...hehehehe....tapi ni untuk sementara die kata...ye la..sementara ni...

Thursday, January 13, 2011

Makan


emmmm...haih...mengeluh je i ni...mana taknye...dalam purse dah tinggal duit-duit kaler biru je...bukan biru kehijauan..tapi biru je....emmmm..berapa keping je ni...untuk dua minggu lagi ni...bertahan macam mana ye......boleh tahan tak rasenye???? oke...duit abis...bayar, bayar, bayar, bayar dan bayar....semua bayar..duit makan tak de..jadi,,,,,,,pengisytiharaan darurat dikemukakan..HAHA...berpuasa la saya...ma sms tanye i..duit cukup tak??? tak sampai hati nak bagitau i tak de duit dah...so, i jawab cukup...emm..bertahan la seketika....

owh..hari ni i try makan nasi.{macam tak pernah je makan nasi] haha..tak..sebab dah lame tak makan..jadi i gi makan..tadi..ooooohhhh..memang tak tertelan...tak habis..jadi,tong sampah la makan..emmmmm....biskut jacob juga i telan...tak sihat tol...macam mana nak naik berat balik ni?? [stress]

ok la..bye...:)

Wednesday, January 12, 2011

argh..!

haih.....i tak tau la sekarang ni i belajar kat mana...institut atau sekolah menengah...????oke la...emmmmm.....sistem kompaun dah mula diperkenalkan kat sini..macam style universiti la plak...oke..memang tempat ni setaraf dengan universiti...kira layak la laksanakan sistem ni/\..baru la we all rase macam life in u...so,,untuk setiap kesalahan yang we all buat..contoh ponteng kuliah, ponteng perhimpunan, ponteng perjumpaan, salah parking, and what so ever,,kompaun sebanyak RM50 akan dikenakan...BAnyaaakkkk tu.....oke fine la...kalau mcam ni we all tak buat la semua kesalahan tu...mahal tu nak bayar...

selain tu,,musytafa BADAR pun diperkenalkan...musytafa tu maksud dia hospital...emmmm...hospital BAdar ni bertujuan untuk membantu kami2 yang sangat malas ke BISA [singkatan untuk nama surau kat sini] agar rajin ke BISA...emmmmm..bunyi nye bagus sangat kan.....haih....i ni pun termasukla dalam kategori mereka2 yang malas ke BISA...memang melangkah untuk ke sana boleh membakar kalori dan meringankan berat badan selain memperoleh pahala yang berganda..tapi......keikhlasan untuk buat satu kebaikan tak datang dengan paksaan macam ni...memang tanpa paksaan sesuatu kebaikan tu tak kan berlaku..tapi,,secara jujurnye...sememangnya i rase macam berada kat sekolah menengah yang sering di sport check untuk pastikan semua murid turun ke surau...dengan bunyi hon or siren or ape sahaja la...emmmmm..semakin stress duk sini...kehadiran pun diambil untuk pastikan semua murid ade..haila...

oke..selain tu,,elaun untuk kami dijangka keluar dalam bulan 3...masyaAllah..ape i nak makan ni....sesen pun kami tak de....banyak bende perlu dilunaskan...takkan nak minta pada ibu bapa..Ya Allah malunye...sekolah baru bukak..tak sanggup nak mintak...jawabnye...puase untuk 3 bulan...banyak bende kena beli..baju uniform lagi,,fail2 untuk MQA, paper, buku-buku..emmmm...boleh menangis tak berlagu macam ni...bukan takde simpanan..tapi simpanan tu cukup untuk beberapa minggu je lagi...

oke..ni part best jugak..selepas ni cuti bagi semua institut akan selaras atas arahan IPG induk..oleh itu,, berikut adalah kenyataan nya:

29/01/2011 - 06/02/2011 : Cuti pertengahan semester
12/03/2011 - 20/03/2011 : Cuti pertengahan semester
28/05/2011 - 19/06/2011 : Cuti semester
27/08/2011 - 04/09/2011 : Cuti pertengahan semester
22/10/2011 - 30/10/2011 : Cuti pertengahan semester
19/11/2011 - 03/01/2012 : Cuti semester
lepas ni takde jeles lagi dengan IPG lain yang cuti lame2 tuh..kami pun same ngan korang..:)


Tuesday, January 11, 2011

oh2..bahagiakah???

yes..!i dah senyum dengan sendiri..dah ketawa2..ketawa pecah perut....hiiiiii..~i dah baik darri sakit i tu..shuke nye i....tak rasa terbeban lagi...tenang.....macam mana i recovered???????????mestu u all nak tau ni kan...emmmm...since henfon sony c510 tu dah tak berbunyi..senyap sunyi...maksudnye dah tak de sape yang hantar sms or call..i cari sesuatu untuk lupekan henfon tu...jadi..i balik pada hobi lame.......ape die???......haaaaa...baca novel....hahahahah..mula2 i bosan nak baca..sebab otak masih tunggu henfon bunyi..memang tak bunyi la kan....bagusnye hari ni,,i pinjam novel daripada roomate i...tajuk plain jane...citer die buat i senyum2..buat i ketawa2...senyum2 feeling lebih2 la...suke..![lupe kan incik right],, die jauh mesti tak ingat kiter..[kiddding oke] mau i nanges guling2 nanti..oke..i tengah ingat hero novel ni yang konon2 pujaan Malaya..ohhh..i nak die juga..plissss...:)

eh..tapi,,ade kawan i tegur mata i macam tak cukup tidur..dan secara spontan rooomate and i gelak dengan dasyatnye..HAHAHAHA..bukan macam lagi..sememangnye...:) tambah plak bengkak sebab nanges2 tak henti2...[bukti i sayang boyfie i oke]..kalau baca ni,,konfem die kembang lebih....

yang penting,,i oke..!i suke macam ni....namoo sedih lagi oke[pujuk diri sendiri ni]


myrae: .....first love.first love.first love.....

http://deutschecruciobundesland.blogspot.com/

Monday, January 10, 2011

haih

eeeehhhh,,,baru plan nak puasa hari ni...tapi tak de rezeki...dah janji sama MAr...:( minggu depan orang puase oke...ABC....emmmmm..

ouh...pagi tadi i bangun awal dari biasa..biasa tu 5.30 pg, luar biasanye 4.30 pagi..[tak tido pun]...bila sedar je..terus online...takut Incik Right online..dua tiga hari ni tu la rutin..asal bangun je..online..haih..emmm..Tapi before skype, i bagitau nak gi mandi dulu..sebab tak selesa..sebelum tu sempat lagi gosok baju dan tudung..:) mandi terlama plak..HAHA..[bukan selalu lame ke??]..i masuk pukul 5 pg..kuar pukul 5.40pg..lame...sejuk..best...lagi pun period jadi mandi lama2..[over]..

tapi bila masuk bilik je..Incik Right dah tertido..dah offline pun..kesian tunggu lama...[sedih jugak]..tapi buat2 tak tau je...kalau layan susah nanti...tak de rezeki la tu..tak pe la...esok ade lagi, minggu depan ade, bulan depan ade, tahun depan pun ade..tenangkan hati sendiri...i sambung la buat kerja...kemas bilik..sapu sampah...kemas katil..then,,off lappy...

breakfast???? sebab semalam excited sangat nak skype i tak breakfast pun ...HAhA..i ambil lunch je tadi...[roti coklat gardenia]..kebetulan hari ni kene period pain..makan pun tak mahu...oke..kena marah lagi tak makan..tu i ambil roti..at least i makan...nanti i usaha makan oke...jangan risau...

hari-hari i excited sangat nak online...skype ke,, facebook ke,, tak pun blog ni ha...sampai i tak makan tak tidur...so,, i nak berhenti sekejap...hilangkan dulu feelings tak baik ni...lupakan dulu incik right...

lagi satu...sebabkan handphone dah tak berbunyi,,i plak call2 orang...:) call ma pagi tadi..soalan pertama..biase la..tanye anak die yang comel ni sihat ke tak,,oke ke tak,,makan ke tak...:) lepas tu..elaun dah masuk????? i jawab belum..hiii...ma kate kalau dah masuk,,belikan la handbag baru..handbag yang i bagi dua tahun lepas dah nak putus...:) baik ma...nanti kakak cari k...

owh..ini je la...i pun dah semakin baik..cume lengan kurus tibe2...gelang yang ma bagi jadi longgar...oke..kakak gemuk balik oke..:)



baik

Alhamdulillah..hari ni i oke sikit dari semalam..dah berhenti nanges sorang2..dah berhenti nanges dalam bilik air..ma risau dengan i.. tapi ma tak tanye i...nasib baik..kalau tak i tak tercakap nanti..ma tanye adik i, sama ada i oke ke tak..dengan adik i tak de sorok ape2..kalau sedih i bagitau sedih..kalau suke bgtau suke..kalau gadoh pun bagitau gadoh juga..tapi nasib baik adik i baik, dia bagitau ma i oke..makan sume oke..[nasib ma tak tau blog ni]..

kakak oke ma..amik masa..tapi kakak mesti akan oke. dun wory.. hari ni dah boleh makan..tapi..bukan makan berat..i tak tertelan lg..hanye vico dengan biskut jacob..tu pun buat i kenyang sampai sekarang...

to Mar, Ami and Beah,, dun wory k.. orang oke...MAr thanx beli kan kuew teow bihun tomyam Tesco tu..orang makan dalam 4 sudu semalam..selebihnye orang bagi asilah makan. sory k..masih tak tertelan lagi..i ll be fine..Maggi kamu tadi pun sedap..thanx juga...maaf sangat...orang cube k..dah tak nanges..orang dah oke sikit..mata dah surut sikit.. even still ade kesan...jgn risau org...

owh..hari ni skype dengan Incik Right..lame jugak..dekat lima jam...tapi incik right tido..takpe..asalkan i nmpak muka die..so it s fine..semalam, i tak tido..[teror tak] haha..tak boleh tido..ape tah i pk...tapi hari ni i oke...

Roomate, orang oke...jgn risau..orang dah makan la masa asilah g library tu...:)


Saturday, January 8, 2011

haila..sudah online dari petang,,tapi tak de rezki i hari ni.mungkin esok lusa datang la rezeki i tu..tak pe la...masin mulut..6 petang esok...:)

akibat mood yang on off ni..i pakai inai..hahahaha..kalau ma tau jenuh i nak cari asam jawa clean kan balik inai2 di jari ni..mimpi2 mau wawen anak raja Brunei boleh???hehehehe...pakai inai ni rasa nak kawen..[gedik oke] baik..sila cubit sekali..

oke la.. i dah penat sangat berendam lama2 kat bilik air tuh untuk hari ni..dengan sebaldi air mata kot..hahaha..[ngade2].. jadi mata bengkak ni harap surut dengan segera...

oke la..jumape u all sume esok lusa k..nyte..!mimpi indah2 oke..kalau boleh i nak masuk dalam mimpi sekali..

Sementara


Semester ni, i ade sembilan subjek. semua berkaitan dengan course i. Pemulihan. Alhamdulillah result untuk semester lepas agak tinggi jugak. tak sangka boleh dapat pointer. kalau di universiti maybe dah dapat dean list. tapi kami kat sini tak de dean list tu. hanya kepujian untuk diri sendiri untuk perform yang terbaik. tahniah jugak untuk semua classmates. Korang success sangat. oke, semester ni dah mula since 3hb Januari 2011. maksudnya dari hari Isnin lagi. dan jadual pun dah dapat.

Isnin - dari 8.00 pagi sampai 4.30 petang [sekali dengan kokurikulum]
kelas i terlibat dengan unit uniform KRS. macam tak percaya. asalnye dapat pengakap[best tu] tapi ade plak yang tak puas hati.biase la manusia ni. tak penah puas hati dengan apa yang ada.

Selasa- dari 8.00 pagi sampai 1.00 petang.

Rabu- dari 8.00 pagi sampai 1.00 petang jugak.

Khamis- dari 8.00 pagi sampai 3.3. petang.

Jumaat - dari 8.00 pagi sampai 12.30 tengah hari.

hari isnin dan jumaat ada perhimpunan pagi, jadi i kena pergi awal sebab perhimpunan mula 7.30 pagi. hari selasa dan rabu i free sikit sebab petang tak de kelas. tapi semester ni i busy sikit rasanya. tapi jadual ni akan berubah. so, bersifat sementara je. kalau ade perubahan i update nanti...

:::


Hidung masih merah, mata masih bengkak, ape jadi dengan i ni...dari 46kg i dah jadi 40kg.mendadak berat badan turun.takpe,i senang naik dan senang turun.mampu untuk naik kan berat badan tu. emmmmm..mood untuk berblog ni off kejap..sebab tu i dah jarang update.sebab tak tau nak tulis ape. dalam minda masih kosong even dah seminggu i dekat sini. i ingat, i cukup kuat. rupanye tak. cuma satu, i masih boleh senyum dan gelak-gelak depan kawan-kawan ni. masih tak pandai nak cerita apa i rasa dengan orang lain. this is the only medium that i ve to share my feelings. tu pun kalau ade yang sudi baca..tak sangka macam ni i jadi. makan pun on off. i boleh bertahan selagi tak de sape pesan dekat i untuk jangan sedih, untuk kuat. kalau pesanan tu menjengah telinga mesti i terus nanges. kalau kawan i mampu kenapa tak i?? lagi besar dugaan die. orang yang die sayang pergi terus tinggalkan die. i ni baru ape je..bila rasa sedih i, tempat i tuju bilir air.mandi lama-lama. i kurangkan duduk sorang2 dalam bilik. cari kawan untuk borak atau ape je..asalkan i tak duk sorang2. kalau i mampu, i jahit otak i supaya i tak ingat sape2, i jahit hati i dari rasa sedih yang berterusan macam ni. lagi satu i bertuah jugak, kalau balik rumah lepas ni dah tak jumpa stesen bank negara tu. buat masa ni i sibukkan diri dengan macam-macam aktiviti kat maktab ni..sukan, melawat sekolah, aktiviti mento mentee dengan murid-murid sekitar Melaka. harap i cepat baik dari sakit ni. sebab susah nak tumpu pada kerja dan belajar kalau condition masih macam ni. bertuah jugak ada kawan-kawan yang baik dekat sini. bertuah jugak ada bilik air yang cantik dan air yang sejuk. buat i kerap gi mandi tenangkan diri. [terapi air kot] doakan i. tak mau macam ni berterusan.

Friday, January 7, 2011


Lately ni, i banyak post entry yang sedih-sedih je kan..Mood sedih bermahajaralela for a few days or maybe weeks. Incik Right pun was in the same situation. Mood sedih ON. semalam Incik Right dah bertolak ke Germany untuk sambung belajar. even die pergi for a good reason i still nanges-nanges like a baby. mata bengkak-bengkak sampai my classmate tanye.

'Mira, kenapa dengan mata? sengat dengan tebuan?'
haish,,kalau sengat dengan tebuan konfem i dah teman Incik Right kat KLIA. (betul tak?) tapi disebabkan i belajar dekat satu tempat yang tak benarkan i balik untuk hantar Incik Right, i kena stay sini dan membengkakkan mata. ish2...malunye nak gi kelas jumpe orang ni. Hope we both have enough strong for this relationship. (doakan untuk kami ye)

i bernasib baik ade family and friends yang faham situasi i sekarang. thanks oke. and family Incik Right pun bagi support kat i and for sure dekat Incik Right sekali. emmmmmm....owh..Incik Right dah sampai paris tadi.. so tengah tunggu another flight to germany.

Thursday, January 6, 2011

ouh....

ouh..........................................................................................
emmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.........................................................
oke..............
papa, sorry i tak dapat hantar kamu gi KLIA..:( [serba salah] emmmmmmmmmmm,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, emmm ....papa...
hati-hati jalan oke..sayang papa....................
belajar rajin-rajin....[gaya cikgu marah murid]...
good luck....

khamis,
06/01/2011

bye..bye..(*,*)