TEMAN

Thursday, December 16, 2010

...Tv....

hai2...
cuty-cuty ni mula buat i bosan...
nak keluar sokmo memang tak dapat la...
fulus nye kering..jadi duduk rumah je la menghadap TV dan lappy..
lappy pun jarang i on kan..adik2 selalu gune..tengok movie ke,,online ke..:)
kakak yang baik kan..:)ngaku cepat..!!

sepanjang holiday yang bosan ni..
i tengok Tv je la...
ape ye yang i tengok???
heheheeh...
i shuke tengok cerita macam dekorasi rumah ke...
landskap ke...
make up ke,, fesyen ke,,,
sebab i memang minat tengok bende cantik...so rancangan macam tu i suke la..
lagi pun i belajar make up pun through watching TV la...:)
pastu try la kat muke sendiri kan...hehehe..nasib baik jadi..kalau tak jadi,,,mesti macam burung hantu dah..:)

selain tu,, i pun tengok juga rancangan MARTHA, OPRAH and RACHAELRAY..
i rase since tunggu keputusan SPM dulu i suker tengok citer tu...
dari rancangan tu i belajar english..
nak pergi kelas kiter tak mampu..so ape i buat i tengok la dorang tu...
i take note setiap words yang dorang sebut and grammar dorang..
kadang2 dorang pun cakap salah kan...kiter pun perasan..:)
lantak la...dari situ i berani jugak la nak speaking ni..tapi..setakat broken english..
satu je masalah kiter:
bila menulis kita memang sangat mahir,,kadang2 grammar kita lg betul daripada dorang,, tapi kiter sangat takut nak bercakap dalam english...

ape i buat.. every time i kuar dengan parents or family,,,
masuk setiap kedai kat shopping mall..setiap kali nak mintak salegirl dorang datang bantu,,i yang offer diri nak gi cakap...cakap je la...belajar dari salah...:)

No comments:

Post a Comment