TEMAN

Monday, November 29, 2010

.....hoLiday part 2...





just now i posted pasal holiday part 1..
so sekarang holiday part 2...
emmmmm...

oke...
tempat dituju: Malacca
masa bertolak: 7.40 pagi
masa balik: 4.00 petang

hehe...
actually melaka ni slalu pergi...
every holiday before2 ni pun melaka lah tempatnye...
sampai we all dah bosan...each town in malacca tu we already known..
plus,i plak dapat study kat malacca kan...haih2,,,,:(

but,,this time,,
we all ade tujuan pergi sana..
menjalankan misi penting keluarga.:)

misi utama: mencari adik atuk yang 40 tahun menghilang..
misi sampingan: bercuti, makan angin, models...:)

so,,that s y la we all bertolak pagi2...
sejuk gile mandi pagi tu..:))
oke..bile sampai je..trus cari atuk sedara tu..
alamat die we all cari kan JPN..luckily found his old IC..:)
so,,agak berjam juge la mencari..
tanye2...
last sekali jumpe...
so sesi jejak kasih berakhir...
first time jumpe,,i sebak jugakla...
especially bile tengok die still remembered my ma...huhu..
lagi terharu die pun nanges2...
huhuhuhuhuhuhu..;'(

*ni la tok jang*


after that,,trus pergi ayer keroh..
adik dah mule bising nak pergi zoo...
aduyai........(*,*)
jenuh2...
so,,masuk la zoo tu..tengok sume2 binatang yang ade...
penat tak terkata berjalan kat dalam tu..
mcm merentas desa..or buat marathon je...

so here some pic utk u all tengok..:)

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

lepas tu..terus bertolak balik..
abah penat sangat..so tak larat nak drive..
i pun offer diri drive..:)
since, ma dah berani naik ngan i,,ma tak bising2 dah bile i nak bawak..
hehehehehe..:)

ni je la untuk hari ni...
later,,i story lagi k...:)
tatatatatata....

.....hoLiday part 1.....



hai guys..:)
seminggu dah i tak update any story untuk u all kan...:(
sory mory oke...
a bit busy dengan kerja2 rumah..
(bajet anak mithali ni)
hehehehehe...

oke...
dah dua minggu i cuti..
so,,first week hari tu tak pergi mana2 pun..
just on Sunday we went to Taman Metropolitan,Kepong..
hihih..
bawak my little brother yang teringin sangat nak main kat situ...
so,,kakak2 dia buat ape lagi kan..bile dah tengok tempat yang cantik camtu...:))
model time..
hehehehehehe...:)

so here it is..:)


*dengan lil brother yg berat*
-
-
-
-
-

*dengan lil sis yg gemuk hehehe...*

-
-
-
-
-
*mase nak balik*


so,,itulah holiday part 1 i....
u all mcm mn????

happy holiday..:)
i ade a month lagi ni...
tapi dah half bored...8,8

Tuesday, November 23, 2010

.....Petua.....


emmmmmm...
mesti u all pelik petua ape la yang i nak share kan...
i got these petua2 from my ma and orang2 tua yang i jumpa..

1st skali about perut buncit...
people always say better prevent before it happen..
so,,my ma said:
"waktu makan jangan duk minum air nanti perut buncit"
oke...
i tak nak buat dah...
*takuuuut*...
or
before u all makan,minum air dulu..then baru makan...
ngap2...
lepas tu baru minum air..
tapi ada cara dia tau..
mule2...
1. minum seteguk.
2. take a rest 4 a few seconds
3. minum seteguk lagi.
4.rest lagi.
5.minum dua teguk.
6.then habis kan la air dalam gelas tu..=>

senang je nak buat..
mule2 macam susah sebab dah biase dengan cara lame..
alah bisa tegal biase..
so, slowly..:)

jom kite buat same2...
(*,*)

.....Layout baru.....

hai2....(*,*)
cantik tak background baru ni???
hihihihi
tibe2 rase nak tukar background and pilih yang stripes..
comel kan...
if u all tak agree pun i tetap kata cantik..
keh2...
(ade ke patut)
emmmm..
i dah bosan tengok background yang lame so i decided to change and try
to find something colourful..
so,here it is...=>
colourful kan...berpinar-pinar mata u all tengok kan..
(sory)
i just tak mau u all feel bored..

rajin tak i??????
(who say i m hardworking will get special gift)
cepat cakap i rajin...
heheheheheeheh.....=p
oke2...lawak je...

emmm...
today i tak buat pape pun..
bangun pagi pun terlewat..
ish2...(mcm mn nak kawen ni)
just figured out the layout for my blog..:)
thanks PYZAM...
caused created this cute template..
heheheheh..
(credit utk incik PYZAM)....

Monday, November 22, 2010

.....SemPurna.....

Kau begitu sempurna..
Di mata ku kau begitu indah..
Kau membuat diriku..
Akan selalu memujamu..
Di setiap langkahku..
Ku kan selalu memikirkan dirimu..
Tak bisa ku bayangkan..
Hidupku tanpa cintamu..
Janganlah kau tinggalkan diriku..
Takkan mampu ku hadapi semua..
Hanya bersamamu..
Ku akan bisa..
Kau adalah darahku..
Kau adalah jantungku..
Kau adalah hidupku..
Lengkapi diriku..
Oh sayang ku kau begitu...
SEMPURNA....
Kau genggam tanganku..
Saat diriku lemah dan terjatuh..
Kau bisikkan kata..
Hapus semua sesalku..

*SEMPURNA BY ANDRA AND THE BACKBONE*


i really love this song..
caused this s song really special for me..
before this, Mr right slalu nyanyi untuk i..(*,*)
hihhi...
even, suare die tak sedap sangat..
tapi oke la kan sebab die nyanyi untuk i..
sangat suke..

some1 asked me why i choose this song for my blog..
lagu ni dah lame dah ramai orang tak dengar..
emmmmm..
simple je..:)
this song is special..
this song is dedicated for my Mr right..
this song shows how much i need him to stay by my side..
so,,these are the reasons..
(*___*)


caused i never say i love u in front of him or anybody..
caused i never show my love towards him..
so,,
this is the only way for me...(*,*)

(sangat malu)

so i hope u all like this song too..:)
enjoy listening..
thanks for reading this blog..

Sunday, November 21, 2010

.....15 already...


hai guys..
follower dah tambah lagi sorang..
thanx for yuyue..
u jd follower yg ke 15..(8,8)

*clap2*

oke...
i nak share gambar dinner tu dengan u all..
mr right baru je anta all the pictures tu tadi..
so happy viewing..(*__*)
-
-
-
-
*in a car*

-
-
-
-

*on the stage*


u all mesti nak tau why i ve been on the stage rite...:)
hehehehehe...

actually,
tu untuk prmp king and queen..
hahahahaha..
and,,,
we won..!!!!!

yes..!
(tak cantik pun kan)
tapi tak tau la...
luck untuk hari tu agak nye...

oke la..
i nak lunch..
meet u all soon..
tatata *____*

Saturday, November 20, 2010

.....The Nite.....

hey guys...!
emmm..
oke..
hari ni i bangun awal..(tak de la awal sgt)
sebab semalam i tak boleh tidur..
bile bangun pagi td mata i dah bengkak
(nanges senyap2)
tolong my ma masak sikit..saje je rajin hari ni..(*,*)

oke,,
i nak share something about last nite..

thank you very much
en Afiq..!

for the dinner,,
for the song,,

the song really touched me...
thanks..
jd sgt touching bile u pun nanges kat situ..
thanks again...
ye..
i mmg keras hati..tak nanges langsung..
tp,,
i simpan dalam hati...
i was crying in my heart..
love u dear..

Tuesday, November 16, 2010

.....raya qurban.....

hai guys..
i dah ade kat rumah..
so,,home sweet home..
(*,*)
balik after exam abis semalam..
so i was at home around 9pm..
agak lewat jgk la sampai rumah..
tapi takpe..
as long as i was at home..
huhuhu...happy nye..

oke..beside that,,
i also wanna to wish u all

selamat hari raya aidiladha..

*clap2*

so..
untuk semua yang free esok..
jemput la datang rumah..
(*,*)

oke..
i nak sambung tengok movie...
tata..

Saturday, November 13, 2010

.....SHoppIng with Mr Right.....

hello everyone..!
good evening..;p

oke,, i nak sambung cerite yang i dah janji dengan u all..
about hari i pergi shopping dengan Mr Right..;0

da lame i delay kan..;(
sory sgt2...
i busy sikit dengan exam2 yang susah2...huhuhu..

oke,,
it was on 3rd November 2010, wednesday..:)
i bukan tak pernah shopping dengan die..rasa macam selalu je..;p
tapi kali ni macam best sikit sebab try cari outfits yg match each other..
heheh..cube teka sebab ape???
(sape dapat jawab i bg gule2)

hehe..:))
actually, my mr right has a dinner for the last sem he was here..
so, die ajak i pergi..(*,*)

oke..back to the story..
mr right decide nak pakai baju kaler merah..
di samping ikut tema dinner tu..*prom nite*
huhu.. i cuak jugak nak cari baju..
takut tak kena tema...

first skali,
cari baju for him..sebab baju lelaki sangat la susah nak cari..
tambah yang nak kena dengan taste i and his taste la kan..
:)
dua2 high taste..
last2 jumpe kat F.O.S TS..
dah fitting ape sume..
baru la mr right tengok harga baju tu..
keh2.lawak..selalu tengok harga dulu baru tengok saiz kan..
tapi kali ni lain.sebab da penat pusing cari baju die tak jumpe.
bile jumpe dah tengok harga..

then,
jalan lagi untuk cari baju i pulak..
jumpe satu dress warna merah..
yang rase2 macam kena la dengan baju mr right tu..
so amik la yang tu..;00

happy sangat time shopping..
sebab masing2 gave ideas and opinions about the outfits..;0
besides,, he also bought a pair of ring oke..!
couple ring la..
actually before ni dah ade pun couple ring tu..
tapi cincin i tu dah retak..
so, mr right beli yang baru sebab die kate tak elok pakai yang dah retak..

*thank you so much dear,,!*

lagi pun,, rase macam dah lame tak spend time together..;0
so that day, spend mase same2..;0
banyak borak..

*he noticed yg i banyak senyum*

gambar2 nanti i update oke..
sebab i tak masuk kan dalam lappy kesayangan lagi...

terima kasih sebab sudi baca..



owh..lagi satu,,
follower dah tambah jadi 14 orang..
terima kasih banyak2 sebab sudi baca blog i yang entah pape ni..(*,*)

that's all for today *mcm buat presentation plak*
nnt i smbung cerite2 lagi..
gudnite..
have a nice dream..

Tuesday, November 9, 2010

....GUd LUCK!....

Hai guys!
tomorrow i ve a paper..
so wish me luck..
really hope i ll perform the best..(sebab dah bace smpai lunyai kertas2 tu)
harap2 soalan tak ssh...*takuuut*

u all tolong doakan k..(*,*)
takuut sgt...
dah call ma pagi td..mintak ma doakan yang terbaik utk anak yang cute ini..
*chayang ma manyak2*

owh..:)
i tak lupe janji i..
nak cite time i kuar shopping tu...
tapi i cerita for the next entry k..
sebab nak masuk tido awal..
esok n lusa i ve papers...:(

oke...bubye sume...
take care n luve u all..(*___*)

Saturday, November 6, 2010

.............holiday!!! yippi............

hey guys....
about two to three weeks i d not update any news here...
so,,,
today is my day..(*___*)
really sorry oke..
caused b4 i ve a lot of things to be done..
beside, i need to prepare for my exam..:(
stuggling oke..! huh...

but,,,
what the most important here is....
i am going to have a long holiday..
hahahahahah..( mood: happy)
even, i m still in exam mood..but i still have time to dream during a day..keh3...
berangan nak wat ape time cuti...:)
syokkkkkkkk!!!

so.. my first plan is.....jeng3...(*,*)

-
-
-
-
Shopping

heheheheeheheheheh.....(wanna join me guys???)

oke..b4 i trus melekat kat depan lappy kesayangan better i go..
caused i ve alot to be read....(ingat kan diri sendiri)

nnt i nk share cite waktu i kuar shopping with my mr right..

oke..take care..<3>