TEMAN

Monday, October 25, 2010

ntah la

salam guys...
i just nak kongsi perasaan....
blog ni tempat untuk i cerita apa yang i nampak,
apa yang i rase,,
apa yang i alami,,
sebab i bukan jenis yang boleh cerita semua masalah pada orang..
even my own family...
so, i gune blog untuk luahkan pendapat dan perasaan i..



-------------------@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@-----------------



kawan..
aku kenal korang bila aku masuk sini..ramai kata muka kita seiras...
aku senyum...kau pun senyum...sebab kita tak sangka muka kita seiras...
kawan,,
kita berkawan lama dan masih panjang perjalanan kita kat sini..
banyak lagi perkara yang kita kena tempuh...
aku mohon maaf jika tindakan aku buat korang salah sangka..
aku jauh kan diri bersebab..aku tak mahu sebab perasaan tu friendship kita break..
so, aku ambil masa pujuk hati aku sendiri..sebab tu aku jauhkan diri..
betul kata orang bila bertiga ada yang akan jauh...
dalam istilah BFF,, kita cuma boleh rapat berdua bukan lebih...
memang istilah geng selalu kita guna..tapi bila dalam kerja..bukan masa beli barang sama,,
aku perasan itu,,
jadi aku undur diri kawan..
sebab aku tak mahu ada antara kita terluka..
aku tau kau pun sakit..
maafkan aku..
kita selalu keluar berempat,,
aku, kau, die dan mereka,,,
die pasti mahu bersama kau..mata yang memandang,aku faham..
aku teruskan langkah aku bersama kawan..
tapi,, sampai satu saat aku mula enggan bersama korang..aku sakit kawan...mungkin cemburu..jadi aku elakkan cemburu tu..aku jauhkan diri supaya aku tak nampak apa yang sama antara kau, aku jauhkan diri supaya aku tak nampak semua tu...sebab aku sakit...
pernah sekali kita pergi situ,,buy 1 free 1..kau dan dia cuma berbincang antara korang..
sedangkan aku pun mahu..tapi apa daya aku...jadi korang share duit....
kalau kau perasan aku tak boleh tanpa kau...
kat mana sekali pun,,aku mesti nak kau ada dengan aku..walaupun kau bukan duduk dengan aku..kau mesti kena ada kat situ..sekali aku sayang kawan selama aku sayang kau..even aku sakit kawan..
ye betul,,kita berbincang,,tapi maaf kawan tak semua dapat aku ceritakan..tak semua dapat aku kongsikan,,tak semua dapat aku lahirkan dalam kata2..maafkan aku kawan..
masa kau pergi ziarah seseorang,,hanya tinggal aku, dia dan mereka..aku rasa lost bila kau tak de kat situ..aku rasa aku tak boleh buat assignment tu bila kau tak de depan mata aku..aku tak boleh...
bila kita mula masuk dunia baru,,mula dari situ aku jauhkan diri aku..sebab dia mahu kau sentiasa dengannya..untuk meluahkan dengan kata aku tak mampu kawan,,sebab dia pun kawan aku..aku tak mampu lukakan hati dia..masa kita kat merdeka,kita backing kawan kita..sebab kita kata,,tu kawan kita jangan sapa2 kata kat dia..aku pegang tu kawan..
aku pendam semua tu kawan sebab aku sangat tak mampu nak cerita kat sape2..
dalam kerja aku strict.maafkan aku korang klu tu buat korang tak suka. salah aku..

kalau masih ingat kita pernah berbincang dalam kelas,,kau kata hal geng kite citer dalam geng..tapi kawan,,kite bukak juga cerita geng kite..mungkin kau tak tahan dengan ketegasan aku. padahal bukan itu niat shbat kelas kite..dia cuma beri contoh..aku terdiam bila kau kata begitu..tapi aku slesa kan hati,,aku pujuk hati aku..."dia kawan kau. jangan ambil hati"

------------maafkan aku-------------







shamira..nama tu amat bermakna...klu tak ma n abah takkan letak nama tu..
tapi aku mohon, lupakan la siapa "sham" sebab aku dah bertukar menjadi "mira"
aku lebih selesa dengan nama tu..walaupun sham amat besar maknanya "matahari"
tapi aku mahu jadi puteri,,orang yang berbeza daripada matahari..kalau tak mahu perkenalkan aku dengan nama mira perkenalkan aku dengan shamira..
sham terlalu banyak kenangan pahit..mira mahu bina semula dengan kenangan manis yang terindah..aku tak mahu lagi jadi sham..aku cuma shamira dan selamanya shamira...
ada kenangan yang tak dapat aku lupakan setiap kali sham disebut..aku mohon lupakan sham...
mungkin orang kata aku terlalu sensitif,tu cuma nama,,tapi maaf,,bantu aku...
lagi pun mira,,ma yang panggil,,abah yang panggil, saudara yang sebut,,kawan sekolah rendah yang sebut..cuma nama sham aku guna bila kat sekolah menengah..tu cuma untuk tempoh 5 tahun..selebihnya aku adalah mira..atau shamira........

No comments:

Post a Comment