TEMAN

Monday, October 25, 2010

ntah la

salam guys...
i just nak kongsi perasaan....
blog ni tempat untuk i cerita apa yang i nampak,
apa yang i rase,,
apa yang i alami,,
sebab i bukan jenis yang boleh cerita semua masalah pada orang..
even my own family...
so, i gune blog untuk luahkan pendapat dan perasaan i..



-------------------@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@-----------------



kawan..
aku kenal korang bila aku masuk sini..ramai kata muka kita seiras...
aku senyum...kau pun senyum...sebab kita tak sangka muka kita seiras...
kawan,,
kita berkawan lama dan masih panjang perjalanan kita kat sini..
banyak lagi perkara yang kita kena tempuh...
aku mohon maaf jika tindakan aku buat korang salah sangka..
aku jauh kan diri bersebab..aku tak mahu sebab perasaan tu friendship kita break..
so, aku ambil masa pujuk hati aku sendiri..sebab tu aku jauhkan diri..
betul kata orang bila bertiga ada yang akan jauh...
dalam istilah BFF,, kita cuma boleh rapat berdua bukan lebih...
memang istilah geng selalu kita guna..tapi bila dalam kerja..bukan masa beli barang sama,,
aku perasan itu,,
jadi aku undur diri kawan..
sebab aku tak mahu ada antara kita terluka..
aku tau kau pun sakit..
maafkan aku..
kita selalu keluar berempat,,
aku, kau, die dan mereka,,,
die pasti mahu bersama kau..mata yang memandang,aku faham..
aku teruskan langkah aku bersama kawan..
tapi,, sampai satu saat aku mula enggan bersama korang..aku sakit kawan...mungkin cemburu..jadi aku elakkan cemburu tu..aku jauhkan diri supaya aku tak nampak apa yang sama antara kau, aku jauhkan diri supaya aku tak nampak semua tu...sebab aku sakit...
pernah sekali kita pergi situ,,buy 1 free 1..kau dan dia cuma berbincang antara korang..
sedangkan aku pun mahu..tapi apa daya aku...jadi korang share duit....
kalau kau perasan aku tak boleh tanpa kau...
kat mana sekali pun,,aku mesti nak kau ada dengan aku..walaupun kau bukan duduk dengan aku..kau mesti kena ada kat situ..sekali aku sayang kawan selama aku sayang kau..even aku sakit kawan..
ye betul,,kita berbincang,,tapi maaf kawan tak semua dapat aku ceritakan..tak semua dapat aku kongsikan,,tak semua dapat aku lahirkan dalam kata2..maafkan aku kawan..
masa kau pergi ziarah seseorang,,hanya tinggal aku, dia dan mereka..aku rasa lost bila kau tak de kat situ..aku rasa aku tak boleh buat assignment tu bila kau tak de depan mata aku..aku tak boleh...
bila kita mula masuk dunia baru,,mula dari situ aku jauhkan diri aku..sebab dia mahu kau sentiasa dengannya..untuk meluahkan dengan kata aku tak mampu kawan,,sebab dia pun kawan aku..aku tak mampu lukakan hati dia..masa kita kat merdeka,kita backing kawan kita..sebab kita kata,,tu kawan kita jangan sapa2 kata kat dia..aku pegang tu kawan..
aku pendam semua tu kawan sebab aku sangat tak mampu nak cerita kat sape2..
dalam kerja aku strict.maafkan aku korang klu tu buat korang tak suka. salah aku..

kalau masih ingat kita pernah berbincang dalam kelas,,kau kata hal geng kite citer dalam geng..tapi kawan,,kite bukak juga cerita geng kite..mungkin kau tak tahan dengan ketegasan aku. padahal bukan itu niat shbat kelas kite..dia cuma beri contoh..aku terdiam bila kau kata begitu..tapi aku slesa kan hati,,aku pujuk hati aku..."dia kawan kau. jangan ambil hati"

------------maafkan aku-------------







shamira..nama tu amat bermakna...klu tak ma n abah takkan letak nama tu..
tapi aku mohon, lupakan la siapa "sham" sebab aku dah bertukar menjadi "mira"
aku lebih selesa dengan nama tu..walaupun sham amat besar maknanya "matahari"
tapi aku mahu jadi puteri,,orang yang berbeza daripada matahari..kalau tak mahu perkenalkan aku dengan nama mira perkenalkan aku dengan shamira..
sham terlalu banyak kenangan pahit..mira mahu bina semula dengan kenangan manis yang terindah..aku tak mahu lagi jadi sham..aku cuma shamira dan selamanya shamira...
ada kenangan yang tak dapat aku lupakan setiap kali sham disebut..aku mohon lupakan sham...
mungkin orang kata aku terlalu sensitif,tu cuma nama,,tapi maaf,,bantu aku...
lagi pun mira,,ma yang panggil,,abah yang panggil, saudara yang sebut,,kawan sekolah rendah yang sebut..cuma nama sham aku guna bila kat sekolah menengah..tu cuma untuk tempoh 5 tahun..selebihnya aku adalah mira..atau shamira........

Tuesday, October 19, 2010

~,,,,~

This week such a busy week..a lot of work to be done...
templet...file...all need to be update..huhuhu (sgt penat oke)........
emmmmmmmm,,,
sebenarnye,,tgh ade keje....
tapi lame tak masuk kan ape2 story kat sini..(*,~) (sebenarnye malas nak wat keje) keh3...
last week..balik umah..
so home sweet home la...
just spend time with fam..
beside, my sister was at home.. she just get back from UITM..
so, we had a lot of talk together..(kakak kesayangan oke) (perasan..!)

huhuhuh...
nothing much happen around last week...
tp syok jugakla balik umah... *,*

oke la guys:p
nak gi sambung wat keje yg melambak atas meja ni......:'(

Saturday, October 16, 2010

AL-FATIHAH


:: Special dedicated to a friend ::

Friend,,,
Hope u will rest in peace there..
Hope u can answer mungkar nangkir questions..
With confident..
Hope u will be in the place for special guest..

Friend,,,
we always remember u here..
U will always be in our mind..
U will always in our heart..

.............................................Al-Fatihah..................................................


:: Special To You Ami ::

Be strong..
We always be beside you..
Let him go in peace..
He being such a good man..
That is why he go first...
Allah love him so much...

U must be strong dear,,
Face the world...
Continue your life..
Remember just one thing..
We never let u down..

We know...
It being such a difficult thing to do,,
We Know,,
It takes time..
We know..
U are sad now...

We love u ami...
Love u so much...

(*,*)

Monday, October 11, 2010

~ m Y R a E ~: (~,~)

~ m Y R a E ~: (~,~)

(~,~)

Kitab bagi umat Islam
hello dear~
oke,,today,i just wanna to share a good advice here..
i got the sms from my ex schoolmate..hafiz..
thanks to him for sending me such a good thing...

"Andai Al-Quran bisa bicara, ia akan berkata:
"
"Waktu kau masih anak-anak, kau bagai teman sejatiku, dengan wudhu kau sentuh ku, dalam keadaan suci kau pegangku, kau baca dengan lirih dan keras, sekarang kau telah dewasa, nampaknya kau sudah tidak berminat lagi padaku, apakah aku bacaan usang? yang tinggal sejarah? sekarang kau simpan aku dengan rapi, kau biarkan aku sendiri. aku menjadi kusam dalam almari. barlapis debu. dimakan anai-anai. ku mohon, peganglah aku lagi, bacalah akusetiap hari. kerna aku akan menjadi penerang dalam kuburmu"


i harap ia mengingatkan diri i untuk terus membacanya, mendekatinya. agr ia menjadi sahabat sejati i yang menjadi peneman setiap masa. jgn biarkan ia cuma jadi sebutan di bibir bahawa ia KItabku, ia Pedomanku..tapi membacanya, menghayatinya tidak sama sekali...

kita renungkan bersama..baiki segala khilaf kita...
sama-sama kita betulkan..

i jd sgt touching baca sms ni...mudah-mudahan i jadi sebahagian yg sentiasa membaca Al-Quran..
amiin..~


Sunday, October 10, 2010

~sahabat~

Nurul Shamira ♥ u dear friends ♥

about an hour ago · ·
  • You and Mardea Bee like this.
    • Nurul Shamira kawan....
      tak sume jadi teman masa happy n ssh..
      masa happy sgt ramai...
      masa ssh sume lari............
      sometimes,our best friend will do the same thing toward us...
      about an hour ago ·
    • Mardea Bee yeah... sy stuju... ade org ckp, makin lame kita b'kwn, makin kita tak ksh dgn dy... tp, sy dh tak nmpk mna kesahihan bnda tuh... bg sy kn ckgu sham, sy rsa makin lmer kita b'kwn, makin kita jd snstif dgn stiap tindak tanduk dy...
      about an hour ago ·
    • Nurul Shamira yup.....
      sgt sensintif...
      tambah plak bile best frien yg wat..lagi sakit......emmm
      about an hour ago ·
    • Mardea Bee yup2... sy stuju... jd, sy nsihatkn dyi sy utk tak m'jd bestfrens ssorg sbbnya sy juge tkot akan mlukakan atybestfrens sy itu...
      about an hour ago ·
    • Nurul Shamira stiap perlakuan mesti dahulukan dengan fikiran...
      kdg2 kite wat tanpa berfikir...sebab tu jd perkara yg tak diingini..:)
      59 minutes ago ·
    • Mardea Bee tp, klau hnya sbelah pihak shj yg b'fkir, dan sbelah pihak lg tak, bgaimana pule???
      59 minutes ago ·
    • Nurul Shamira fikir ape kite wat..baru fikir ape org wat...:)
      sekurg2 nye..die akan rs malu dgn tl nye..:)
      57 minutes ago ·
    • Mardea Bee jika bg dy tl dy tuh, kwn baiknya sudh dpat mnerima sgala2nya bgaimana pule?
      56 minutes ago ·
    • Nurul Shamira
      teguran yg munasabah..:)
      tp...kadang2 tak sume kawan baik sggup menegur ape yg kawan lakukan.tak smpai hati mau katakan sesuatu yg mungkin menyakitkan...
      kerna perkataan lebih tajam dari sebilah pedang...tak sume terima komentar yg kita berik...
      See More
      53 minutes ago ·
    • Mardea Bee mmm... mlangnye, tguran yg sudah ku lemparkn bkali2 tdk memkan lgsg dyinya...
      52 minutes ago ·
    • Nurul Shamira manusia bisa berubah..tp makan masa...mungkin ia secara tak sengaja..maafkan la...bisa lain masa kita tgur nya lagi..jgn jemu ya...
      :)
      49 minutes ago ·
    • Mardea Bee sy sudh puan memaafknnye... tp tatkala aty ini memaafknnya, smakin aty nih kerap dilukai...
      47 minutes ago ·
    • Nurul Shamira tak pa..:)
      kamu seorg rakan yg baik..pahala byk utk kamu yg maafkannya tp kamu menelan segala kesakitannya..satu hari dia sedar silapnya..:(
      45 minutes ago ·
    • Mardea Bee ahaha~ trima kasih ckgu sham... hee~ movie jum!
      44 minutes ago ·

Saturday, October 9, 2010

ehemm..^^

i nak smbung cerita dr ptg td...

after PBS trus raya...
so, my family n i went back to hometown..Penang...
a far journey. we all bertolak on 28 Ramadhan. lagi dua hari nak raya.
bertolak dr KL pun dah petang..so my abah decided tok buke pose tgh jalan je..
as usual we owaz do..hehehe (*,*)
but for this time, not really 'tepi jalan' tapi at Lumut..
he said more safety under a bright light..(actually bwh lampu jalan je)
all pictures was taken at LUmut..(*,~)

then, we arrived around 11 pm..abah drive sgt laju...
macam puting beliung je...huhuhu

a day before raya.. tok made ketupat..tak sabar nk raya... masak rendang n so on...
banyak sangat nak wat..tapi i tak wat pun..i tolong tgk...heheheeh....
i igt nk tunjuk ketupat daun palas tu..tp gamba tu tak de dalam lappy i..maybe next time oke..:)

emmm..hari yang ditunggu dah tibe...
hari raya.. yeayyyyy!
snapping day, duit raya day, jalan day..
hahahah ^ ^
macam biase la,,pagi2 adalah masa minta maaf...
firstly,,minta maaf ngn abah n ma la..touching sikit...(*,~)
then,baru la ngn uncles and aunties... yg paling best,,,salam dengan menarik tgn..
huhuh..u all tau kan...tarik duit raya la (even da besar pun)

sgt seronok and happy..:)


ni gamba selepas sume org dah siap...

ni plak,, gamba my ma kire duit raya adik i...

happening sgt raya tahun ni..yg paling best...big family gathering..!
yuhuuu...



ni baru separuh je...
ramai lagi tak de...kalau tak boleh runtuh agaknye rumah tuh,,,ramai sgt..hehehehe..

p/s: ni je kot yg i igt...
if ade lagi i will ad up here..^,^
thanks guys for reading my blog...


All In 1



heii,,u all..
lame tak post any news kat blog ni..
actually terlupe email nk log in..hahahaha..lawak tol...
lastly terpakse check through emel lame ape emel tok log ini blog ni..
tu la..da lame sgt tak log in...

since balik maktab ni,,
byk bende nk wat...bz sikit smpai tak sempat nak post pape kat blog..
(alasan diterima tak???)
oke..disebabkan da lame tak cite pape..
so, i decide nak cite sume yg jadi sepanjang i sem ni..(yg mn igt la) >,<

ok,,,
first cite,,i nak share ape i wat sepanjang sem 2 degree ni...
first projek utk sem 2 ni adalah BIG...(bina insan guru)
we all wat seminar pendidikan or,,,seminar jawab MUET..
actually, we owaz do the seminar..every sem...
oke,,for the seminar, i d b the mc for the day..
uhuhuh..sgt la cuak...sebab slalu jd mc in malay..kali ni kena speak in english in front of the others..ohoo...
sgt la takut...
ramai jugak la yg involve..
and my class did very well job..
sume dapat pujian from our mentor..
tambah plak,,mentor kami cerewet sikit...


ni gamba first day jd mc ^^

ade muka cuakkan..>,<
my second day,,i d be more confidence than before,,

how do i look???
more confident rite??huhu ^^

end of this story, we really did a well job..
and we got 'lulus' from ibu..
sayang ibu so much la...*,*

olrite:
we move on to the next story..are u ready to read more and more..??
hope u all tak boring la bc story ni ^^

oke another thing that i did for this sem was PBS..
as usual la...
but,, for this time i did my PBS near my house..
or else my ex school actually..
i did it wif Mardhiyyah,,
my bff from KL...
first and foremost,,the school had so much changes..
but luckily the block wasnt move anywhere..hehehe...
and the best ever thing was,,all my ex teachers still remember me..
how sweet it was rite guys...?? ^^
rase cam zaman kanak2 je..bile all teachers still remember me..

due2 gamba ni dengan my bff and students...

ape lg yg i nak share dengan u all ye...emmm,.....
owh..ye...
ade lagi 1,,,

this is the pupet that we do..

terror kan..
papet ni utk assignment literasi..this sem i ve be the most creative person in the world..
hahahahah^^

oke la guys..
i think,,there was so much talking..huhu..i will continue the story at nite oke...
meet u all soon...(*,*)