TEMAN

Tuesday, June 29, 2010

~ baCK to The PriSon~

i am back to this prison... oh..no...

but now, i do not need to worry anymore about the food for weekend like before..
already had many "gerai" here... hihihihiihii.. (^^)


no

Sunday, June 27, 2010

kepenatan

* uhuhu *
damn tired...!

hari rabu petang (23/06/2010) bertolak balik ke penang.tujuan nye nak menghantar angah masuk UITM Penang. jadi, abah pun decided balik malam rabu. singgah dulu rumah tok wan di tt serong. tidur semalam di sana. sampai di tt serong pun dah malam. dalam pukul 12 malam kot. nasib baik tok wan tak tidur lagi.duk tengok bola..ihihi..(demam bola)...weeee...



hari khamis bertolak dari rumah tok wan ke rumah tok ayah pula. kat simpang ampat. (uh..penat)...bertolak lepas makan tengah hari. dah isi perut baru boleh gerak,,kehkeh...singgah kejap kat sg bakap, cari barang2 angah yang tak settle lagi..(cari makanan ringan, nagah nak tambah berat) ihihihi...

dah sampai umah tok ayah..duduk2, sembang2..(maklumla dah lame tak balik)
kejap je mase jalan..dah hari sabtu


*jeng jeng*

hari yang dinantikan..nak masuk uitm penang ni..hihihi..sebenarnye tak de lah jauh sangat dari umah tok ayah.dekat jer.dalam 20 minit camtu..(>,<)
angah biase la,,berdebar2 nak tengok kawan2 baru..jadi,kami yang ikut ni ditugaskan mengangkat semua barang angah masuk dalam bilik die. dah la bilik tu tingkat lapan. nasib baikla ade lif..kalau tak jenuh la kami..ngeee.~


gamba dengan angah..ngee~ saye kecik..yeay..!

lepas tu: time nak balik..bermulalah aksi nangis2 ni..ihihihi..ma la teremosional sikit..yang lain steady jer..angah pun nanges skali la..die dah kene tinggal jauh ni..tak pe la kan..gi sane nak study.bukan poya2..jadi...rilex je..:)

gi pun fasiliti uitm ok..tak teruk pun,bilik pun cantik..(^^) jeles tau...uhuhuhuu...

lepas anta angah balik.tiba2 abah decide nak balik KL malam tu juga.aduh...!
penat giler...ssampai kat umah dalam pukul 1.30 pagi. penat tak terkata.balik tu terus tidur. barang pun tak kemas.takl larat langsung nak angkat mata...emmm..~
(sory ma)..ngee~

dan..pagi tadi bertolak balik ke melaka..woooooo..penat nye travel...mata pun macam tak nak bukak. dalam kereta,tidur je la jawabnhye...:)

Monday, June 21, 2010

~holiday will end soon...~

the Holiday will be end soon...hohohoho....

macam baru je cuti ni. dah nk abis.malas sangat nk balik. mau duduk umah lame2 lagi...
penat nak ngadap assignment. exam. report..huhuhu (^,~)
mood: lazy...

nak tau..cuti ni,keje makan n tido jer,,,
berat pun naik rasenye..:) ngee~
bile lapar: nk makan sebab bile balik dah susah nak makan...
: makanan susah nk jumpe...(alasan nak makan) ^^

yang penting duduk rumah best sangat....
sampai template blog pun tukar cari yang match dengan mood kat rumah..
pilih bantal...suke tido..~ hahahahahahah...

cuti ni banyak jalan2...~
macam2 tempat gi..even duit dalam poket tak de...(belanje ditanggung...weeee..~)
sebab tu syok jalan..hihihi..~,~




taman suria KLCC..(nmpak gemuk kan...)




tapi jadi kurus time ni (kejar kanak-kanak riang yang tak tau duduk diam ni)

Friday, June 18, 2010

cuti~



:: sudah hampir 2 minggu bercuti di rumah. banyak juga aktiviti yang telah dilakukan.bukan aktiviti apa pun. berjalan je. lagi pun sibuk sedikit dengan kehadiran sanak saudara dari Penang. saja menghabiskan cuti sekolah di Kuala Lumpur katanya. cuti ni pun tak banyak yang dilakukan. kebanyakkan masa dihabiskan di rumah. mengemas, bangun tidur, makan. berat pun makin bertambah rasanya.hihihi...

:: minggu pertama cuti, tidak dapat bersama rakan2 sekolah bercuti..sayang nye tak dapat join reunion. takpela.. terpaksa menghadiri kenduri di shah alam. seronok juga. dapat cari idea untuk majlis akan datang..:) (berangan)

berminat dengan make up, pelamin dan suasana majlis kenduri kawen ni...kebanyakkan majlis yang telah dihadiri simple.klu grand yang macam selalu tengok kat nona. teringin juga nak wat majlis yang grand2 ni..tapi takut duit plak tak cukup nnt.
mood: kumpul duit ~

Thursday, June 3, 2010

alhamdulillah,
semua rakyat Malaysia yang terlibat dengan misi bantuan ke Gaza selamat di Jordan selepas menjadi tahanan rejim zionis.
walaupun, mungkian dalam kalangan mereka masih terasa trauma kekejaman rejim tersebut.
mudah-mudahan jalan mereka dipermudahkan Allah..:)